Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ: távozik az U17-es válogatott szövetségi edzője – hivatalos

Három év után elköszön a szövetségtől Szélesi Zoltán, aki nem fért be Marco Rossi szakmai stábjába, így az U17-es válogatott kispadjáról is lemondott.

Új kihívásokra vágyik Szélesi Zoltán, aki 2015-ben még játszott Dárdai Pál irányítása alatt, mielőtt a Hertha BSC trénerének segítője a válogatottnál, majd Bernd Storck és Georges Leekens mellett is ellátta a pályaedzői feladatokat, sőt tavaly novemberben két meccsen ideiglenes kapitányként irányította nemzeti csapatunkat – Luxemburgtól vereség, Costa Rica ellen győzelem a mérlege – mielőtt érkezett a belga tréner.

„Az elmúlt három esztendőben tartalmas időszakot töltöttem a Magyar Labdarúgó-szövetségnél – idézi az MLSZ honlapja Szélesit, aki korábban huszonnyolc alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben. – 2015 őszén kijutottunk a franciaországi kontinensviadalra, ahol csoportgyőztesként végeztünk, sokaknak szerezve örömöt. Ezt követően egy sikertelenebb időszak következett a felnőttcsapat számára, amelynek végén megbízott a szövetségi kapitányi teendőkkel az MLSZ vezetése. Fájó volt a luxemburgi vereség, de a vb-résztvevő Costa Rica legyőzését komoly sikernek tartom, és büszke vagyok arra, hogy a nemzeti csapatot vezethettem.”

S nemcsak a felnőttekkel, de az U17-es csapattal is dolgozott, Csoboth Kevinékkel egészen a 2017-es horvátországi korosztályos kontinenstorna legjobb nyolc csapata közé jutott, ott hatodik lett.

A szövetség megjegyezte, Marco Rossi nagyrészt saját stábjára számít a válogatottnál. „Teljes mértékben elfogadom ezt a döntést, annál is inkább, mert magam is vágyom az új kihívásokra: szeretném az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatokat más helyzetekben, akár egy felnőttcsapat vezetőjeként kamatoztatni” – reagált erre Szélesi.