Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transzferzóna: utánpótlás-válogatott támadó érkezett Debrecenbe – hivatalos

Egyhetes próbajátékot követően írt alá a Lokihoz Damásdi Alex, aki a Ceglédet hagyta el a hajdúságiak kedvéért.

Damásdi Alex (fehérben) korábban a Barcelona ellen is nagy gólt szerzett. – fotó: pfla.hu

Egy nappal a bajnoki rajt előtt erősített a Loki. A cívisvárosiak négy évre szerződtették a korábbi U-válogatott Damásdi Alexet. A támadó a Puskás Akadémiában nevelkedett, pályára lépett többek között az UEFA Youth League-ben is, ahol négy meccsen három gólt és négy gólpasszt is jegyzett, majd innen vezetett az útja Ceglédre. Az NB II-es együttesben 38 bajnokin kapott lehetőséget, ezeken kilenc találatot szerzett és 5 asszisztot osztott ki.

A Debrecen egy hétig tesztelte a középpályásként és támadóként is bevethető játékost, aki meggyőzte a Herczeg András vezette szakmai stábot. Damásdi a Vác elleni edzőmeccsen a piros-fehérek egyik legjobbja volt góllal és jó játékkal, így nem meglepő, hogy szerződtette a klub.

Ezzel pedig az elmúlt két napban már két támadó is csatlakozott a hajdúságiakhoz, hiszen csütörtökön Albion Avdijajjal kötött egy éves kölcsönszerződést a klub.

Játékosmozgás a Debrecennél:
Érkezett: Bódi Ádám (MOL VIDI, kölcsön után végleg), Ezequiel Calvente (spanyol, Békéscsaba), Erik Cikos (szlovák, Slovan Bratislava, szlovák), Haris Attila (Balmazújváros), Albion Avdijaj (albán, Grasshoppers, svájci, kölcsönbe), Szécsi Márk (Puskás AFC, k.), Kóródi Nándor (profi szerződést kapott), Damásdi Alex (Cegléd)

Távozott: Justin Mengolo (kameruni, szabadon igazolható), Sós Bence (MOL VIDI), Tisza Tibor (visszavonult), Danilo Sekulic (szerb, Shymkent Alashkert, örmény, kölcsönbe)