Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger szövetségi kapitány lehet

Az Arsenal legendája még nem szeretne nyugdíjba menni, sokkal inkább új kihívásokat keres – lehet, hogy a következő útja Ázsiába vezet majd.

Kép: Goal.com

Andres Iniesta érkezése után nem kizárt hogy lesz még egy okunk majd a japán foci figyelésére: angol sajtóhírek szerint Arsene Wenger az első számú kiszemelt a japán válogatott szövetségi kapitányi pozíciójára.

Habár Kínából már többször is szerették volna őt megszerezni az elmúlt években – nem egyszer elég busás ajánlatokat téve -, Wenger nem valószínű, hogy egy olyan ajánlatot előnyben részesítene egy japánnal szemben. Mint ismert, sok-sok éve edzősködött már Japánban a Nagoya Grampusnál, ahová azóta is erős szálak fűzik. Óriási tiszteletnek örvend ő arrafelé és nagyra becsülik a hűséget – ami köztudottan a francia mester erős oldala.

Nem volt zökkenőmentes a japán csapat felkészülése a világbajnokságra: Vahid Halilhodzic két hónappal a torna kezdete előtt lapátra került, a helyét pedig egy rövid távú szerződést aláírva Akira Nishino vette át – a csapata pedig nem vallott szégyent, a vb egyik üde színfoltja volt. A helyzet tehát az, hogy a szövetségnek kell most egy kapitány, Arsene Wenger neve pedig adja magát.