Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: jött a papírforma, Olaszország és Portugália is elődöntős!

Ma rendezték meg a finnországi U19-es Európa-bajnokság A-csoportjában az utolsó meccseket, így ebből a kvartettből bizonyossá vált, mely két válogatott jut be a legjobb 4 közé! Végül a papírforma érvényesült, így a portugálok és az olaszok jutottak tovább, hiába vezetett utóbbi ellen a norvég válogatott, az önmagában sem lett volna elegendő az elődöntő eléréséhez.

Portugál öröm a norvégok ellen (forrás: twitter.com/UEFAcom)

Ma délután rendezték meg az utolsó meccseket az A-csoportban a finnországi U19-es Európa-bajnokságon. A 3. fordulót megelőzően a portugálok és az olaszok álltak továbbjutásra, de az utolsó mérkőzések magukban hordozták a meglepetés lehetőségét. A portugálok viszont hamar elrendelték a házigazda ellen, hogy biztosan ott legyenek az elődöntőben, ugyanis már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, végül pedig harmadjára is betalált Portugália, így a végeredmény 3-0 lett. A portugálok részéről Jota, az első gól szerzője adott gólpasszt az utolsó találatnál.

Az olaszok ellen viszont a norvégok megpróbáltak meglepetést okozni, de az északiak előnyszerzése nem volt önmagában még elég, második gól pedig nem jött Norvégia részéről, az olaszok ráadásul egyenlítettek is a hajrában, így ők jutottak tovább a portugálok mellett az elődöntőbe, veretlenül, csoportelsőként! Holnap eldől, a ‘B’ jelű kvartettből mely válogatottak csatlakoznak a mostani továbbjutókhoz.

U19-es Európa-bajnokság, Finnország • A-csoport, 3. forduló
Olaszország – Norvégia • 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kean (83.), ill. Haland (62. – büntetőből)

Portugália – Finnország • 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Jota (22.), Gomes (33.), Dju (90+4.), ill.

Az A-csoport végeredménye