Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Kristopher a hajrában döntött a DAC javára

A DAC is megkezdte bajnoki szereplését ma a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2018/2019-es idényének első fordulójában. A hétközben az Európa-liga selejtezőjében továbbjutó együttes idegenben tudott diadalmaskodni, kiélezett végjátékban, melyben Vida Kristopher gólja döntött!

A dunaszerdahelyi DAC megkezdte ma este szereplését a 2018/2019-es szlovák bajnoki idényben. A vendégségben szereplő gárda hétközben a Dinamo Tbiliszi csapatát búcsúztatta az Európa-liga selejtezőjében, ezúttal pedig ellenfele a Podbrezova volt. A Dunaszerdahely első nagyobb helyzetére a 20. percben került sor, amikor is Vida Kristopher fejelt, de próbálkozását hárította a hazaiak kapusa, Kuciak! Öt perccel később is Vida Kristopher próbálkozott, ám 25 méterről ellőtt labdája fölé szállt. Sokat így sem kellett várni a vendégek góljára, ugyanis a 30. percben előnybe került a DAC! Ekkor Bayo fejesét Kuciak ütötte ki, ám a kipattanót Pacinda lőtte be (0-1)! A félidő hajrájában növelhette volna előnyét a vendég együttes, de Bayo kisodródva leadott lövése után a labda mellé ment. A szünethez érve vendég előnnyel mehettek pihenni a felek.

A folytatásban hamar növelhette volna előnyét a DAC, de Pacinda mellé ment. Ezután jött az egyenlítés. Az 50. minutumban Lesko szabadrúgásból beívelt labdáját Mikus csúsztatta a vendégek kapujába (1-1)! Az 53. perben Bayo került helyzetbe vendég részről, de miután mellel maga elé tette a labdát, elesett, a bíró viszont nem adott büntetőt a tizenegyes gyanús szituációt követően. Az 57. percben a túloldalon Lesko lőtt, Macej hárított. A 60. minutumban ismét Bayo villant, de a DAC támadójának lövése a kapusé lett. A vendégek gólszerzője, Pacinda is helyzetbe került, lövése pedig a 65. percben megpattant a kapu előtt, Kuciak emiatt csak kiütni tudta a labdát! A 68. percben Turna beadása után Wiezik a DAC kapuja előtt épphogy lemaradt a labdáról. A 72. minutumban kis híján újból megszerezte a vezetést a vendég együttes, miután Magda rosszul fejelte le a hazai kapu előtt a labdát, a játékszerre pedig érkezett Vida, aki éles szögből lőtte azt el, az oldalhálóba! A 80. percben maga Vida Kristopher ugratta ki Bayót, aki elől ziccerben mentett Krivák szögletre. A hajrában hazai részről Mejri kapta meg két perc leforgása alatt második sárga lapját is, így a végére emberelőnybe került a dunaszerdahelyi együttes. A rendes játékidő leteltével jött a hosszabbítás, amely elég is volt ahhoz, hogy bezsebelje a három pontot a DAC! Vida Kristopher talált be, aki Kostrna beadása után a Kuciak által kiütött labdát lőtte a kapuba, ezzel eldöntve a találkozót (1-2)! Az idénykezdés tehát nagyszerűen sikerült a dunaszerdahelyi klub számára, amely megérdemelten győzött, és készülhet az újabb hétközi El-selejtezőjére, melyre hazai pályán kerül sor. A vendég a fehérorosz  Dinamo Minszk lesz.

Szlovák bajnokság, 1. forduló
Podbrezova – DAC • 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Mikus (50.), ill. Pacinda (29.), Vida Kristopher (90+1.)
Kiállítás: Mejri (88.), ill.