Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: hiába nyert a Legia, az iksz is elég volt a horvátoknak – eredmények

Három továbbjutó már ismert a második fordulóból, amelynek keddi játéknapján kettő összecsapás döntetlent hozott, a Legia emberhátrányban nyert.

Az első összecsapások tükrében nem volt nagy meglepetés abból a szempontból, hogy az első találkozón magabiztos győzelmet arató horvát Dinamo Zagreb lemosta a Korhut Mihályt átadólistára tevő izraeli Hapoel Beer-Shevát. A visszavágó ellenben fordulatosra sikeredett. A szünetre kétgólos előnnyel mehetett a közel-keleti ország csapata, ámde a horvátok nem hagytak esélyt a feljebb zárkózásra, lévén a szünet után tíz perc alatt végleg pontot tettek a párharcra Ezzel eldőlt, hogy a Beer-Sheva folytatta az El-ben, míg a zágrábiak a BL-selejtező harmadik körében lesznek érdekeltek.

A második keddi összecsapásból a Skhendija jött ki jobban, miután hazai győzelmüket követően idegenben jó az iksz elvét követve gól nélkül végeztek a Sheriff otthonában, így pedig a moldávok szerepelnek az Európa-liga selejtezőjének harmadik körében, míg az albánok a legrangosabb sorozat kvalifikációjának harmadik fordulójában.

Harmadikként a Nagy Dominikot foglalkoztató Legia lépett pályára. A varsóiak az első, odahaza rendezett összecsapáson kétgólos hátrányt szedtek össze a Trnava-val szemben, s a szlovákok a visszavágón is esélyesebbnek számítottak. Főképp az idegenben szerzett góljaiknak köszönhetően, ám aztán még inkább, miután Vesovicsot az első félidő hajrájában kiállította a játékvezető a lengyelektől. Ámde a második játékrész derekán Astiz révén mégis a Legia került előnybe. A végjáték viszont nem a lengyelek szája íze szerint alakult, hiszen öt perccel a vége előtt kilenc emberre fogyatkozott a varsói alakulat Antolic butasága miatt: előbb a 81. percben begyűjtött egy sárgát, hogy négy perccel később a másodikat is megkapja. Nagy Dominik nem lépett pályára.

Eredmények:
Hapoel Beer-Sheva – Dinamo Zagreb 2-2
G: Ogu (14.), Stojanovic (34., öngól) ill. Budimir (49.), Hajrovic (54.)
Tj.: Dinamo 7-2-es összesítéssel.

Sheriff – Skhendija 0-0
Tj.: 
Skhendija 1-0-val

Trnava – Legia Warsawa
G: Astiz (63.)
K: Vesovic (37.), Antolic (85.)
Tj.: Trnava 2-1-gyel.