Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alisson debütált, a Liverpool kitömte a Nápolyt! – videóval

Egy héttel a Premier League rajtja előtt utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta a Liverpool. A vörösök ellenfele az olasz bajnokság előző kiírásának ezüstérmese a Napoli volt Dublinban.

A vörösök óriási iramban kezdték az olaszok elleni mérkőzést és már az első percektől kezdve óriási nyomást helyeztek a Nápoly kapujára. A találkozó negyedik percében a vörösök Sadio Mané passzát James Milner bombázta Karnezis bal felső sarkába. A vörösök a folytatásban is lendületben maradtak és a 9. percben ezúttal James Milner ívelt középre az érkező Wijnaldum pedig már a vörösök második gólját szerezte a 9. percben. A nápolyi együttes nagy veszélyt nem jelentett a vörösök kapujára, ráadásul a Liverpool színeiben ezen a mérkőzésen debütál a világ legdrágább kapusa Alisson Becker. Az első játékrészben komoly védést nem is kellett bemutatnia a vb-t is megjárt hálóőrnek.

Fordulást követően Jürgen Klopp is több játékosának is lehetőséget adott. A mérkőzés 58. percében Mohamed Szalah növelte háromra csapata előnyét. Carlo Ancelotti által irányított nápolyi együttes a teljes mérkőzés során súlytalan volt, alig kerültek helyzetbe, míg a Liverpool könnyedén alakított ki helyzeteket. Húsz perccel a vége előtt Daniel Sturridge szerezhetett volna újabb gólokat, azonban két ziccert is rontott, míg a harmadik ziccerét már belőtte a vörösök támadója aki ezzel már ötödik gólját szerezte a felkészülési mérkőzések során. A 78. percben Moreno zúdított egy bombát Karnezis kapujába. A mérkőzés végén még Shaqiri állíthatta be a végeredményt, de lövését Karnezis hatástalanította.

FC Liverpool – SSC Napoli 5-0 (2-0)
Helyszín: Aviva Arena, Dublin
Gólszerzők: Milner (4.), Wijnaldum (9.), Salah (58.), Sturridge (73.), Moreno (78.)
Sárga lapok: 
Kiállítás: 

https://www.youtube.com/watch?v=IDovi2FP7eg

Képek forrása: liverpoolecho