Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolásfigyelő: Horvát vb-hőst csábít az Arsenal

Eddig is kelendő volt a horvát futballista az átigazolási piacon, a sikeres vb-szereplés azonban újabb kapukat nyitott déli szomszédunk játékosainak. Hát még azoknak, akik aktív szereplői voltak az oroszországi ezüstéremnek. Köztük van Domagoj Vida is, aki még nem egy igazi topcsapat, “csak” a Besiktas alkalmazásában áll jelenleg.

Mennyit ér egy sikeres vb-szereplés?

A 29 esztendős belső védőt több klub is szeretné megszerezni. Az AS Monaco mellett az angol piacon megy nagyon a neve, a Wolverhampton mellett a Fulham, a West Ham és az Everton háza táján is felvetődött a szerződtetése ötletszerűen, miközben a Liverpool egy állítólagos 15 millió eurós ajánlatot is tett, melyet a Besiktas gondolkodás nélkül elutasított. A török klub idén áprilisban ingyen szerezte meg a bekket, aki hosszútávú 2022-ig szóló szerződést szignózott. Vida piaci árát a transfermarkt 12 millió euróra taksálja, a sikeres vb-szereplés 4 millióval srófolta fel a rutinos védő piaci árát, mely még soha nem volt ilyen magasan.

Úgy hírlik, hogy az Arsenal 25 millió eurót sem sajnálna a horvátét, akit a Besiktas megfelelő ajánlat esetén hajlandó elengedni.  Ezt maga az elnök Fikret Orman jelentette ki. Kérdés, hogy az Arsenal és Emery szándéka mennyire komoly. Nem szabad elfelejteni, hogy az angol átigazolási piac csütörtökön zárul a többi topligával ellentétben, a hétvégén pedig már újtára indul a labda a Premier League-ben. A csapatoknak, így az ágyúsoknak sincsen tehát már sok ideje a végleges keret kialakításához.

Ami Vida pályafutását illeti, az állítólag magyar felmenőkkel is rendelkező focista az Osijek (Eszék) csapatából indult, s lett 21 évesen 2010-ben a Leverkusen játékosa azok után, hogy négy évet lehúzott a horvát élvonalban. A német kaland nem sikerült jól, mindössze 9 alkalommal lépett pályára a gyógyszergyáriak szerelésében, és hazatért, a Dinamo Zagreb játékosa lett. Végól 2013-ban szerződtette a Dinamo Kijev, melyben öt évet töltött el. A Besiktas úgy fest, hogy csak egy érintőleges állomás lesz pályafutásában, viszont a török klub hatalmasat profitálhat rajta, hiszen ingyen szerezték meg.