Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holland Szuperkupa: drámai büntetőpárbajban diadalmaskodott a Feyenoord! – videóval

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, a rekordbajnok Ajax tavaly sem tudott hazája élvonalában aranyérmet kiharcolni, így az országos viszonylatban második, illetve harmadik legnívósabbnak tartott PSV és Feyenoord vívták a Johan Cruijff Schaal fantázianevű Holland Szuperkupát.

PSV Eindhoven – Feyenoord 0-0 (0-0), büntetőkkel: 5-6
Gólszerzők:ill.

Régi szokás szerint hazai pályán fogadta a bajnokcsapat a kupagyőztest Hollandia egyik legnagyobb rangadóján, amely idén inkább papíron számított fordulatos összecsapásnak, mintsem a pályán. A pazar felkészülés után tétmeccset először játszó csapatok kissé összeszedetlenül kezdték a mérkőzést, amihez a világbajnokságon lefárasztott Jörgensen, és Lozano kihagyása is hozzájárult (bár a mexikói beállt a második játékrész végére, sok sót nem evett meg). Az összecsapást egyértelműen Dzsudzsák Balázs egykori csapata uralta, bár megoldásaik nem jöttek be. Nem úgy van Persie-ék, akik végig alárendeltként futballoztak, ám az edzői utasításokat szépen végrehajtották. A rendes játékidő gól nélküli döntetlenje után tehát abszolút megérdemelten következtek a büntetők.

Az első 7-7 tizenegyesrúgó mindegyike párjához alkalmazkodva vagy belőtte, vagy kihagyta a maga lehetőségét, végül azonban Rosario bakijára Jordy Clasie értékesített büntetővel válaszolt, ezzel megnyerve csapatának a trófeát.

Videó hamarosan…