Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ICC: a Real Madrid már az első félidőben elintézte az AS Romát – videóval

A Real Madrid az AS Romával találkozott az International Champions Cup keretein belül New Jersey-ben az utolsó felkészülési mérkőzésükön az előszezonban. A királyi gárda szép játékkal, már negyedóra alatt eldöntötte a mérkőzést, ám az olaszok a végén még tudtak szépíteni. A Real Madrid most visszautazik Madridba, hogy készüljön az augusztus 14-i Európai Szuperkupára, a Roma pedig Olaszországban edz a szezonkezdetre. 

Forrás: sport.detik.com

A Real Madrid nagyon jól kezdte a mérkőzést, hiszen már a 2. percben megszerezték a vezetést. Gareth Bale fantasztikus indítását követően Marco Asensio állt szemben egy az egyben a kapussal, majd őt becsapva érdekes mozdulattal a hálóba juttatta a labdát. A Roma nem igazán tudott mit kezdeni a madridiak fölényével, egyedül a 9. percben, Dzeko lövésénél veszélyeztették az ellenfél kapuját, de Navas szépen védett. Ezután is a Real dominálta a meccset, és a 15. percben már két gólos hátrányban voltak. Bale kapta meg a labdát Dani Carvajltól, majd szinte a fél pályát lefutva, illetve a védőket kijátszva a kapus mellett laposan lőtt a hálóba. A 20. percben Florenzi beadása lett majdnem veszélyes, ám a Nacho sarkán felpattant labdát Navas megtudta fogni. A 36. percben Benzema próbálkozott egy szép, távoli lövéssel, de Olsen védeni tudott. A 38. percben Carvajal beadása után majdnem összehozott az olasz védelem egy gólt, ám Asensio lövésébe beleállt egy védő, ám ezelőtt már kezezés miatt lefújták a támadást. A 43. percben még Ceballos próbálkozhatott, de lövése néhány centivel a kapu mellé ment, majd ezután véget ért a játékrész.

A második félidő már kevésbé volt ennyire eseménydús, főleg, hogy mindkét csapat lecserélte a fél csapatát. A 60. percben Vinicius Jr. akarta bemutatni, hogy megérdemli, hogy a királyiaknál maradjon, gyönyörű lövése viszont éppen csak elkerülte a kaput. Az első Roma lövés a 72. percben érkezett a második játékrészben, ám Pellegrino nagyon nem találta el a kaput. A mérkőzés végére azért feltámadtak az olaszok, a 80. percben Shick fejese ment kicsivel mellé, a 83. percben azonban már összejött nekik a szépítés. Shick egy bedobás után a csúsztatott fejesével megtalálta a teljesen üresen álló Strootmant a kapu előtt, aki Navas lábai között a hálóba gurította a labdát. A végét már elengedték a csapatok, így a Real Madrid győzelemmel fejezhette be utolsó felkészülési mérkőzését.

Real Madrid – AS Roma: 2-1 (2-0)
Helyszín: MetLife stadion (New Jersey)
Gólszerzők: Asensio (2.), Bale (15.) ill. Strootman (83.)
Sárga lap: Ceballos (50.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Navas, Rodriguez (Leon, 71.), Nacho (De Tomas, 82.), Ramos (Sanchez, 46.), Carvajal (Galache, 71.), Isco (Valverde, 56.), Kroos (Llorente, 46.), Ceballos (Ödegard, 71.), Asensio (Vinicius Jr. 57.), Benzema (Mayoral, 57.), Bale (Lucas, 56.). Vezetőedző: Julen Lopetegui

AS Roma: Olsen (Mirante, 46.), Florenzi (Karsdorp, 63.), Fazio (Manolas, 46.), Marcano (Jesus, 63.), Kolarov (Santon, 71.), Cristante (Pellegrini, 46.), de Rossi (Gonalons, 46.), Pastore (Strootman, 63.), El Shaarawy (Shick, 46.), Perotti (Kluivert, 46.), Dzeko (Coric, 72.). Vezetőedző: Eusebio di Francesco

https://www.youtube.com/watch?v=BljnH4MUhvI