Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Rangadóval indul az új szezon! – előzetes

Végre! Eljött az idő, amire minden futballszerető várt, avagy péntek este beindul a Premier Leauge 2018/2019-es szezonja, méghozzá nem is akárhogy.

Ugyanis máris egy nehézsúlyú találkozó péntek este a „terítéken”, ahol is a Manchester United fogadja, a Leicester Cityt. Jose Mourinho elégedetlenségétől volt hangos a „Vörös Ördögök” előszezonja, miszerint nem úgy sikerült az erősítés, ahogy szerették/szerette volna, ennek ellenére mégis sikerült „elverniük” közel 90 millió fontot. A Leicesternél is voltak érkezők, ám a legkardinálisabb kérdés az lesz, hogy hogyan tudják pótolni a kétségkívül egyik legjobb játékosukat, Riyad Mahrezt aki a Manchester Cityhez távozott. A találkozó esélyese a fogadóirodáknál természetesen(?) a hazai United, ám pokoli nehéz dolguk lesz.

Szombaton aztán ténylegesen beindul a „nagyüzem”, írd és mond 12 csapat lesz pályán. A napot ebéd után a Newcastle nyitja, méghozzá hazai pályán fogadja a tavalyi bronzérmes Tottenhamet. Mauricio Pochettino csapata a nyáron elkövette azt a „bravúrt”, hogy egyetlen egy játékost sem igazolt, ám kulcsjátékos sem hagyta el a klubot, így nagy talány, hogy mire lehet képes az összeszokott gárda. A Newcastlenél volt mozgás rendesen, így őket is érdemes figyelni mire lehetnek képesek idén. Az biztos, hogy londoni esélyesség ide, vagy oda innen elhozni a 3 pontot nem lesz egyszerű, annak ellenére sem, hogy tavaly itt Kanék sima 0-2-vel abszolválták a találkozót.

A négy óra idősávban pályán a Chelsea is. Mondani sem kell, hogy árgus szemekkel figyeli mindenki a londoniakat Maurizio Sarri irányítása alatt, akik a Huddersfield otthonába látogatnak. Az átigazolási piacon most a náluk megszokottal ellentétben csendesebb volt a Bridgen, egészen az utolsó napokig. Elvesztették ugyan a PL legjobb kapusát, Thibaut Courtoist, ám érkezett világrekord összegért, az Athletic Bilbao kapusa, Kepa, pótlásnak(?). Egyelőre teljes homály, hogy mit lehet várni a londoni kékektől, csak úgy mint a házigazda Huddersfieldtől. A mérkőzés esélyese természetesen a Hazard vezette Chelsea.

A szombati napot a „brutálisan” erősítő Everton zárja, így ők is terítéken vannak, immáron Yerry Minával, Andre Gomessel, Richarlisonnal, Bernarddal és Dignével a fedélzeten. Marco Silva csapata a szintén „megcombosodó” újonc Wolverhamptonhoz látogat.

Vasárnap pályán a tavalyi ezüstérmes Liverpool is, méghozzá egyből otthon, az Anfielden. Jurgen Klopp „bandája” erőt fitogtatott a felkészülés során, ugyanis letarolta az éppen soron következő ellenfeleit. Ráadásul kapusfronton (is) „bekeményítettek”, nem beszélve a mezőnyjátékosokról, így kimondva kimondatlanul az idei évben már a bajnoki cím elhódítása a cél. Az ellenfél pedig a szintén „bőségesen” költő West Ham United lesz.  A „Kalapácsosok” 10! új embert igazoltak, köztük olyanokat mint, Felipe Andreson, Jack Wilshere vagy éppen Andriy Yarmolenko. Úgyhogy London ezen felén is nagyon komolyan veszik az új szezont. Ennek ellenére a találkozó esélyese egyértelműen a „Vörös” csapat.

És ha ennyi nem lett volna elég a hét utolsó napjára, akkor jöjjön egy igazi rangadó, máris az első fordulóból, Arsenal- Manchester City. A tavalyi bajnok az Emiratesbe látogat és immáron nem az Arsene Wenger, hanem az Unai Emery irányította „Ágyúsokhoz”. Erősítés volt itt is ott is. Mondani sem kell, hogy mindkét fél vérmes reményekkel várja az új szezont. A fogadóirodáknál Guardiola csapata az egyértelmű esélyese ennek az idény bajnoki címének (is). Ám Emeryék nem bánnák, ha megtudnánk húzgálni az „oroszlán bajszát”és máris a rajtnál beragadna egy kicsit a de Bruyne vezette csapat. Az Arsenal támadósora továbbra is félelmetes, ráadásul most úgy fest, hogy a csapat 90%-a egészséges, „mindössze” Laurent Koscielny és Sead Kolasinac hagyja ki a találkozót, bár ez a két játékos most több mint valószínű, hogy jól jönne hátulra. Guardioláénál ahogy tavaly úgy idén is úgy fest, hogy minden „klappol”, megfejelve egy Riyad Mahrezzel. Nagy kérdés, hogy a vb-ről visszatérő játékosok milyen állapotban vannak a vendégeknél. Egy biztos, ha a két csapat azt adja amit tud, akkor ennek egy óriási tűzijáték lehet a vége, ami mi nézőnk élvezhetnénk. A találkozó esélyese egyébiránt a manchesteri csapat.

Premier League 2018-2019-es szezon első fordulójának menetrendje:

2018.08.10. péntek:

21:00 Manchester United – Leicester City (TV: Spíler TV)

2018.08.11. szombat:

13:30 Newcastle – Tottenham (TV: Spíler TV)
16:00 Bournemouth – Cardiff
16:00 Fulham – Crystal Palace
16:00 Huddersfield – Chelsea (TV: Spíler TV)
16:00 Watford – Brighton
18:30 Wolves – Everton (TV: Spíler TV)

2018.08.12. vasárnap:

14:30 Liverpool – West Ham (TV: Spíler TV)
14:30 Southampton – Burnley
17:00 Arsenal – Manchester City (TV: Spíler TV)