Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Pogba egy szörnyeteg volt!”

Miután a Manchester United az angol bajnokság új idényének nyitányán 2:1-re legyőzte hazai pályán a Leicester City együttesét, José Mourinho nem győzte méltatni új csapatkapitányát, Paul Pogbát.

(Kép: as.com)

A világbajnok francia középpályás bár csak pár napja tért vissza nyári szabadságáról egyből az MU kezdő tizenegyében találta magát, és nem mellesleg Antonio Valencia hiányában a “vörös ördögök” csapatkapitánya is volt.

Pogbától a világbajnokágon mutatott teljesítménye láttán mindenki – szakírók, szurkolók, csapattársak stb. – nagyon sokat várnak az új szezonban. A menedzser, José Mourinho nem győzte dicsérni középpályását.

“Paul hihetetlen volt, egy igazi szörnyeteg! Azt gondoltuk, jó, ha 60 percet tud majd játszani, ám ő mégis lehozott 80 percet. A meccs előtt rábíztam a döntést. Paul fantasztikus teljesítményt nyújtott, úgy, hogy alig edzett pár napot velünk. Nagy szükségünk volt rá, és ő nem is bújt ki a felelősség alól! Ander Herrera sérült volt, Andreas Pereira most tért vissza a csapathoz, úgy hogy a Valenciánál előtte szélsőt játszott, Fred pedig talán 10 teljes napot edzett velünk. Paul is tudta, hogy ha nem játszik, McTominay kerül a csapatba, és akkor bizony egy abszolút újonc középpályával kezdünk. Ez pedig nem biztos, hogy a bajnoki rajton kifizetődő lett volna.” – Összegzett Mourinho a meccs utáni sajtótájékoztatóján.

A portugál menedzser szerint nem sok 90 perces játékosa volt, így lényegében elégedett volt a győzelemmel: “Shaw, Pereira, Bailly és Darmian kész voltak 90 percet játszani, viszont a többiek már kevésbé. Paul mellett Marcus Rashford sem volt teljesen fitt, még is játszott. Lukakunak és Fellaininek is be kellett állnia, segíteni a csapaton. Azt hiszem nagyon jó volt a csapatszellemünk és a hozzáállásunk, ráadásul a sok nehézség ellenére bizonyos időszakokban sikerült is jól futballoznunk.”