Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: győzelemmel kezdett a Spurs is – videóval

Tipikus szezoneleji játékot produkált ma délután a Tottenham együttese, amely bizonyította a tézist: a jó csapatok gyengén játszva is képesek besöpörni a három pontot. A „Sarkantyúsok” szezonbeli első ellenfele a Newcastle United együttese volt.

Különleges időszak van a Tottenham háta mögött. A londoni klub egyetlen játékost sem igazolt a nyáron, és ez a tény már nem is fog változni, lévén csütörtökön lezárult az átigazolási időszak Angliában. A Newcastle próbált ugyan erősítgetni, ám ma sem láttunk tőlük olyan produkciót, amely akár top10-es csapattá emelné őket.

A végeredmény már az első félidőben kialakult. A napsütéses észak-angliai időjárás kedvezett a meccsre kilátogatóknak, a szigetország ezen részén még jócskán elviselhető a nyár. Eriken szépen tekeredő szögletébe Davinson Sánchez piszkált bele, ami után Jan Vertonghen talált be. A gólvonal technológia is gólt jelzett, lévén nem állt meg a kapuban a labda.

A 11. percben 1-1 volt az állás: Ritchie beadásába Joselu csúsztatott bele nagyon finoman, így megtévesztve a világbajnok Hugo Llorist. Azonban a döntetlen állásnak nem sokáig örülhettek a hazaiaknál, lévén a 18. minutumban már a végeredmény alakult ki. Dele Alli fejelt gólt, Serge Aurier szenzációs beadását követően.

A második félidőben már nem találtak a kapuba a felek, meglepő módon még a „Szarkák” is igencsak kényelmesre vették a tempót, így szombat kora délután.

Newcastle United – Tottenham Hotspur 1-2 (1-1)
Helyszín: Sports Direct Arena (Newcastle); Vezette: Martin Atkinson
Newcastle: Dubravka – Dummett, Clark, Lascelles, Yedlin – Kenedy, Diame, Shelvey, Ritchie – Pérez – Joselu.
Spurs: Lloris – Davies, Vertonghen, Sánchez, Aurier – Sissoko, Dier – Alli, Eriksen, Lucas – Kane.
Gólszerzők: Joselu (11. perc), ill. Vertonghen (8.), Alli (18.)
Sárgalapok: Joselu (58. perc), Diame (90+4.), ill. Dier (42.), Kane (68.).

A találkozó góljai:

A forduló előzetese ITT olvasható!