Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sarri győzelemmel Jorginho góllal mutatkozott be a PL-ben! – videóval

A Premier League első játéknapján a londoni kékek új edzővel és a világ legdrádágább kapusával vágtak neki az új idénynek. A Chelsea első ellenfele a Huddersfield együttese volt idegenben.

A londoni kékek ksipadján változás történt a nyár folyamán, miután Antonio Conte helyére a szintén olasz Maurizio Sarri érkezett aki a legutóbb a SSC Napoli együttesét irányította. A londoni kéket az elmúlt héten elhagyta belga kapusa Thibaut Courtois aki a Real Madrid együtteséhez igazolt, helyére viszont érkezett a világ legdrágább kapusa Kepa Arrizbagala aki 80 millióért lett a világ legértékesebb portása megelőzve a nyáron klubot váltó brazil Alisson Becker-t aki Liverpoolba tette át székhelyét. A Chelsea a fiatal hálóőrön kívült még egy brazil játékost nevezetesen a Nápolyból Londonba igazoló Jorginhót. A londoni kékek sztárjait a nyár folyamán óriási érdeklődés övezte főként Hazardot és Williant környékezték meg a topklubok, de mindmáig ellenálltak ezeknek az ajánlatoknak.

Mint, ahogy az várható volt a vendégek már az első perctől birtokolni fogják a labdát és nyomást helyeznek a hazai védelemre. Ennek következtében már a 4. percben komoly ziccerben találta magát Morata aki azonban ordító helyzetben nem tudta a kapuba passzolni a játékszert és a kapu bal oldal mellé lőtt. A londoni kékek kezdőjében ezúttal Eden Hazard nem kapott helyett és csupán a kispadon foglalt helyett, az újoncok közül azonban Arrizbalaga és Jorginho is debütált a PL-ben.  A folytatásban kiegyenlített lett a játéks és a hazai együttes is próbálkozott Arrizbalaga kapuja előtt. A 19. percben a világ legdrágább kapusának játékba is kellett avatkoznia Pritchard távoli lövésénél, de az ifjú spanyol könnyedén hárított. Az első félórához közeledve a hazaiak átvették a játék irányítását és be is szorították a londoni kékeket a kapujuk elé. A találkozó ezen szakaszában a Huddersfield több veszély lehetőséget is kialakított a Chelsea kapuja előtt, de a vendégek állták a hazaiak nyomását. A 34. percben szinte a semmiből szerzett vezetést a Chelsea, miután Willian remek centerét követőn Kanté nem a legjobban találta el a játékszert, de ígyis a hazai hálóban landolt a labda. Az első játékrész hajrájában a londoni kékek büntetőhöz jutottak miután Schindler egy búcsúszást követően Marcos Alonso bokáját találta el. A megítélt büntetőt az új szerzemény Jorginho váltotta gólra. Joringho ezzel a nyolcadik olyan játékos lett aki büntetőből volt eredményes debütáló mérkőzésen a Premier League-ben, Brian Deane, Alan Thompson, Fabrizio Ravanelli, Peter Kennedy, Adam Le Fondre, Roberto Soldado és Alexandre Pato után.

 

Fordulást követően a hazaiak szinte azonnal változtattak és Pritchard helyére Depoitre állt be. A mérkőzés 57. percében előbb Rüdiger került ziccerbe, Hamer azonban bravúrral védett majd azt követően Alonso akrobatikus mozdulata után a gólba tartó labdát a felső léc állította meg a hazaiak nagy szerencséjére. A 64. percben Morata felvágásáért ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a Chelsea, Marcos Alonso azonban a kapu fölé bombázott. A mérkőzés utolsó negyedórájában a Huddersfield mindent elkövetett, hogy a hajrát izgalmassá tegye, de a Chelsea védelme ezen a délutánon remekült muzsikált. Öt perccel pályára lépését követően Eden Hazard hozta kihagyhatatlan helyzetbe Pedrót aki a jobb alsó sarokba küldte a labdát beállítva a végeredményt. Maurizio Sarri ezzel győzelemmel debütált a PL-ben a londoni kékek kispadján.

Huddersfield – Chelsea 0-3 (0-2)
Helyszín: Kirklees Stadium, Huddersfield, Vezette: Kavanagh
Gólszerzők: Kanté (34.), Jorginho (45., büntetőből), Pedro (81.)
Sárga lapok: Schindler (45.), Kongolo (83.) ill. David Luiz (69.)
Kiállítás:

Huddersfield: Hamer – Kongolo, Schindler, Jörgensen – Lowe (Diakhaby 71.), Billing, Hogg, Mooy, Hadergjonaj – Pritchard (Depoitre 46.) – Mounie. Vezetőedző: Wagner

Chelsea: Arrizabalaga – Azpilicueta, Rüdiger, David Luiz, Alonso – Kanté, Jorginho, Barkley (Loftus-Cheek 68.) – Pedro (Moses 81.), Morata, Willian (Hazard 76.). Vezetőedző: Sarri

https://www.youtube.com/watch?v=jjdHdqHLOhQ

A forduló további eredményei:

Bournemouth – Cardiff 2-0 (1-0)
Helyszín: Vitality Stadium, Bournemouth,Vezette: Friend
Gólszerzők: Fraser (24.), Wilson (90+1.)

Fulham – Crystal Palace 0-2 (0-1)
Helyszín: Craven Cottage, London, Vezette: Dean
Gólszerzők: Tomkins (42.), Zaha (80.)

Watford – Brighton  2-0 (1-0)
Helyszín: Vicarage Road, Watford, Vezette: Moss
Gólszerzők: Pereyra (35., 54.)

Képek: premierleague.com