Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mohamed Pakson

Július közepe óta nem találjuk a Vasas honlapján Remili Mohamedet a játékosok menüpont alatt. Már nyár elején felmerült, hogy Paksra igazol, de úgy tűnt semmibe vész az átigazolás. Már majdhogynem mindenki Győrben látta a középpályást, hiszen a kisalfold.hu kész tényként kezelte a klubváltást, így meglepetésként érte a drukkereket a mai hír, Remili Pakson folytatja pályafutását.

paksifc.hu

Remili Mohamed 1985-ben született. Utánpótlás éveit a Szolnok és az MTK korosztályos csapataiban töltötte. Az NB I-ben 2005-ben a Lombard Pápa színeiben mutatkozott be. 10 meccsen 1 gólig jutott, s mivel nem lett meghatározó játékos visszatért Szolnokra. 2008 őszén Újpestre igazolt, ekkor 10 bajnokin viselte a lila-fehérek mezét. A 2009/10-es idényre kölcsönbe a Vasashoz került, 20/4-es mutatója kevésnek bizonyult ahhoz, hogy visszahívják Újpestre. 2010/11-es szezonban NB I-es volt nevelőklubja a Szolnok, így kézenfekvő volt, hogy ideiglenes “hazaköltözik”. Ősszel 16/5, tavasszal 4/2 volt a pályára lépési és gól mutatója. Ekkor visszatért “anyaklubjához”, s két évig ott is maradt. 39 NB I-es meccsen 4 gólt szerzett. 2013 nyarán az akkor NB II-es Vasashoz igazolt. Az első évben kevésbé volt sikeres a klub, de a másodikban feljutottak az NB I-be. A piros-kékek három NB I-es idényében végig a klub szolgálatában állt. 84 meccsen 14 gólig jutott. Nyáron lejárt a szerződése, s már az előző bajnokság vége felé is eléggé sejthető volt  távozása.

– Éreztem, hogy nagyon akarnak Pakson, szimpatikus volt az a koncepció, amit felvázoltak. Haraszti Zsolt és Csertői Aurél személye fontos szerepet játszott a döntésemben, mindketten ragaszkodtak a leigazolásomhoz. Egy stabil csapatról van szó, csalóka a négy meccsen szerzett két pont. Erős keretünk van, merészebb álmaink is lehetnek. Érdekesség, hogy pályafutásom alatt a mindenkori csapataimmal a Pakstól szenvedtem el a legtöbb vereséget. Szeretném meghálálni a bizalmat, nagyon motivált vagyok. – nyilatkozta a Paks hivatalos weboldalának az algériai apától és magyar anyától származó focista.