Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Szuperkupa: ismét a Barcához került a trófea – videóval

Felvette a kesztyűt a Sevilla a Barcelona ellen a Spanyol Szuperkupában, még a vezetést is megszerezték, ám megtartani már nem tudták. A végére eléggé elfogytak, hiába kapták meg a lehetőséget a javításra az utolsó percekben. A Barcelona tizenharmadik alkalommal emelhette magasba a trófeát. 

Forrás: laliga.es

Jól kezdett a Sevilla, nem játszott alárendelt szerepet a Barcelona ellen. Főleg kontrajátékra rendezkedtek be, ami elég jól működött. Ezt bizonyította az is, hogy a 9. percben megszerezte a Sevilla a vezetést. Jordi Alba fejelte hátra a labdát, ám az Murielhez került, aki a védőket kicselezve látta meg jól a szélen érkező Pablo Sarabiát, aki Ter Stegen mellett lőtt a hálóba. A Barca a gól után belehúzott, hogy minél hamarabb összejöjjön az egyenlítés. A 16. percben Lionel Messi találta el először a kaput, majd a 17. percben Jordi Alba lövését kellett védenie a kapusnak. A 27. percben Messi szabadrúgása után Lenglet fejelhetett, de a labda néhány centivel a kapu felett szállt el. Többet birtokolta a labdát a Barcelona, és ők is támadtak, de a Sevilla szervezetten védekezett, és csak ritkán jutottak el a katalánok a kapu közelébe. A 37. percben Suarez maradt teljesen egyedül, majd éles szögből próbálkozott, de nem találta el a kaput. A 41. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a Barca, ám Messi lövését Vaclik még a kapufára tudta ütni, a kipattanót viszont Pique bevarrta, ezzel megszerezve az egyenlítést a Barcának. Egy perccel később Sarabia akár ismét megszerezhette volna a vezetést, de Ter Stegen hatalmasat védett.  Az első játékrészben már nem született több gól.

A második félidőben is a Barcelona irányította a játékot, és a Sevilla sem változtatott, továbbra is a kontrákra építkezett. A 61. percben Messi jöhetett szabadrúgással, de Vaclik ügyesen védte a próbálkozást. Egy perccel később a Sevilla első szögletéből Franco Vazquez fejelte telibe a keresztlécet. A 63. percben megint Vacliknek kellet védenie, miután Messi csodás passza után Dembele próbálkozott lövéssel. A 69. percben Vazqeuz került jó helyzetbe, lőtt is, de csak centikkel a kapu mellé ment a labda. A 74. percben Jesus Navas és Vazquez mutatott be gyönyörű játékot, de a lövés középre ment, így Ter Stegen könnyen védte. A 78. percben Vaclik mutatott be egymás után két védést, mindkétszer Messi lövése után. A 80. percben azonban már ő sem tudott mit tenni, amikor Dembele egy fantasztikus góllal megszerezte a Barcelonának a vezetést. A Sevillának 10 perce maradt, hogy egyenlítsen, ami a hosszabbítást jelentette volna nekik. A 87. percben Franco Vazquez a tizenhatosról lőtte el a kapu közepe felé  labdát, de Ter Stegen kivédte a próbálkozást. A 89. percben azonban a német nagyon rosszul jött ki a kapujából, és elkaszálta Ben Yeddert, amire a játékvezető tizenegyest ítélt. A francia támadó állt a labda mögé, ám nagyon rosszul rúgta a büntetőt, a német kapus ki tudta védeni a lövését. Ezzel el is dőlt a meccs, a Barcelona pedig magasba emelhette az első trófeáját a szezonban.

Sevilla – Barcelona: 1-2 (1-1)
Helyszín: Stade Ibn Batouta (Tanger, Marokkó) Játékvezető: Carlos del Cerro Grande
Gólszerzők: Sarabia (9.) ill. Pique (41.), Dembele (80.)
Sárga lap: Vazquez (25.), Roque Mesa (64.) ill. Busquets (16.)
Kiállítás: – ill. –

Sevilla: Vaclik, Mercado (Ben Yedder, 85.), Gomez, Kjaer, Roque Mesa, Jesus Navas, Escudero, Banega, Muriel (Andre Silva, 60.), Sarabia (Aleix Vidal, 71.), Vauquez. Vezetőedző: Pablo Machin

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Arthur (Coutinho, 53.), Busquets, Rafinha (Rakitic, 46.), Messi, Dembele (Vidal, 86.), Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

https://www.youtube.com/watch?v=dL6nipjAkl8