Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: Kinyílt az aranykapu!

Egyetlen meccs választotta el a MOL Vidi FC-t attól, hogy a magyar posvány NB I mellett ősszel rendszeresen nemzetközi kupameccseken mérettesse meg magát. Ha ma győz illetve egy 0-0-ás döntetlent ér el a svéd Malmö ellenében, már semmi nem foszthatja meg a fehérváriakat attól, hogy ősszel nemzetközi kupa, csoportkörében találja magát.

(Malmö Twitter)

Miért is? Mert, ha ma nyer, akkor a következő körben a BL-selejtező playoffában, már vereség esetén is az El-csoportkörében találja magát. S azért az Európa-liga meccsek jóval nívósabbak, mint a magyar bajnoki meccsek. Lehet, hogy párszor beleszalad a késbe a Vidi, de akkor is inkább egy zakó mondjuk az AC Milan ellenében, mint egy óriási diadal a  Kisvárda ellen. Igaz a két ellenfélben közös majdhogynem, hogy ugyanannyi magyart találunk a kezdőcsapatukban…

Az, hogy mennyire fontos volt a mai meccs a fehérvári szurkolóknak, bizonyítja, hogy majdnem telt ház, mintegy 3432 drukker jelent meg a stadionban. Jobbára mezőnymunkát láthattak a szurkolók, mígnem a huszonnyolcadik percben mindenki gólt kiáltott, de kimaradt a helyzet. Nego passzolt Scsepovicsnak aki középre adott, de Kovács nem tudta elérni, pedig a kapu üresen tátongott. Ez volt az első félidő legnagyobb magyar lehetősége,s a hátralévő időben támadgatott mindkét csapat, de komolyabb veszélyt nem jelentettek.

A 49.percben Christiansen jobblábas, 20 méteres lövését könnyedén fogta Kovácsik. Az 50.percben Larsson adott be jobbról, Rosenberg előrevetődve fejelt kapura. Az 52.percben Kovácsik ép, hogy belekapott Larsson közeli jobblábas lövésébe, a labda a jobb sarok felé csorog, de Hadzic becsúszva mentett. A 60.percben Lazovics Juhásznak ívelte a labdát, de ő a földön fekve épp, hogy mellé fejelt. A 65.percben Lazovics kiváló passzal indította Negot, a kilépő francia játékost elkaszálta a svédek kapusa, így nem is tehetett mást a bíró tizenegyest fújt! A labda mögé Lazovics állt, de jobbra tartó gyenge lövését Dahlin védte. Lazovics dühében leszakította a hálót, ezért percekig állt a játék. Marko Nikolics első cseréjét a 84.percben lőtte el, mikor is Nikolov helyére Pátkai Máté állt. A 87.percben Kovácsik mindenkire a frászt hozta, hiszen a rátámadó Malmö támadó lábára rúgta a labdát, de végül így volt jó, hiszen megszerezte a labdát. A 89.percben Kovács helyére Huszti Szabolcsot küldte be Nikolics mester. A kilencvenedik percben hat perc hosszabbítást jelzett a játékvezető. A 93.percben óriási svéd lehetőség, de üresen fejelő Rosenberg lehetőségét Kovácsik védte. A 94.percben Lazovicsot is lehívta a szerb tréner, s a balhátvédet Tamás Krisztiánt vetette be a védekezés erősítése végett.

A 96.percben pedig kinyílt az aranykapu! A MOL Vidi FC garantáltan nemzetközi kupameccseket játszik ősszel, hiszen az idegenbeli 1-1 után, hazai pályán elért 0-0-al idegenben lőtt góllal továbbjutott a BL-selejtezőben! Ahol az AEK Athén várja majd, hiszen az első meccs 1-1-e után, a visszavágón 2-1-re nyert a görög bajnok!

MOL Vidi FC – Malmő (svéd) 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lapok: Kovács I. (80.p), Huszti (94.p) ill. Dahlin (65.p), Christiansen (77.p)

MOL Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (Pátkai 84.p), Kovács I. (Huszti 89.p) – Lazovics (Tamás 94.p), M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics