Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Izraelből jött a megváltó Diósgyőrbe?

Míg előző héten két focistát elküldtek Ugrai Roland és Busai Attila személyében Diósgyőrből, addig ma egy fővel bővült a szűkös létszám. Branko Mihajlovic egyszer viselte hazája u19-es nemzeti csapatának mezét, ezért utánpótlás válogatottnak is vallhatja magát. Az utóbbi években az izraeli másodosztályban ontotta is a gólokat a csatár, de ugye már a holland másodosztály többszörös gólkirálya is megégett a magyar NB I-ben.

Izraelből jött a megváltó (dvtk.eu)

A Partizan Beograd utánpótlásában nevelkedett, de a nagy belgrádi csapat mezét csak egyszer vehette fel tétmeccsen. Majd több szerb másodosztályú klub következett, de a gólokat nem termelte. Közülük a legismertebb a pár éve a Vidi ellen El-meccset játszó Cukaricki volt. Innen a Sinđelić Beograd együtteséhez került kölcsönbe ahol 28 meccsen 14 góljával felhívta magára a figyelmet. Az izraeli második ligás Hapoel Kfar Saba le is csapott rá egyből. 37/8-as mutatót sikerült első évében össze hozni s a Hapoel Petah Tikva le is csapott rá. Ott a 33 meccsen rúgott 13 góljára a Hapoel Acre vezetői figyeltek fel, s megszerezték a játékjogát. A 35 bajnokin rúgott 15 gólja pedig arra volt jó, hogy a Petak Tikva visszahívta. Innen szerződik most Diósgyőrbe egy 37/10-es idény után.

Egy olyan gólveszélyes csatárt kerestünk, aki egyből kapu felé fordul, lendületes, gyors, azaz beleillik az általunk elképzelt, harcos, küzdeni tudó csapatba – mondta el Tajti József, a DVTK sportigazgatója a dvtk.eu-nak. – Régóta figyeltük Branko Mihajlovićot, mintegy két hónapja tárgyalásban álltunk, örülök, hogy sikerült megállapodni. A szerb támadó a kapu előtt életveszélyes, az utóbbi öt évben szinte kivétel nélkül csapata házi gólkirálya lett, elsősorban gólokat várunk tőle Diósgyőrben is.

– Örülök, hogy a DVTK játékosa lehetek! – nyilatkozta Branko Mihajlović a dvtk.eu-nak – Tajti József sportigazgató vonzó jövőképet vázolt fel, úgy gondolom, a jövőm szempontjából is előnyös, ha az OTP Bank Ligában olyan teljesítményt nyújtok, amire felfigyelnek. Amikor tudomást szereztem a DVTK érdeklődéséről, egyből tárcsáztam egykori csapattársam, Dušan Brković számát. Ugyan több ajánlat közül választhattam, ő olyan sok szépet mesélt, hogy ezek után már csak a szerződés részleteiben kellett megegyeznünk. A magyar labdarúgást közelről nem ismerem, de játszottam már az FTC ellen  felkészülési meccsen, illetve a Partizan Beograd utánpótlásában együtt nevelekedtem a Šćepović testvérekkel. A feleségem és két fiam hamarosan követ Miskolcra, ha találtam albérletet, igaz, most nem ez a legfontosabb feladatom, hanem szeretnék minél gyorsabban beilleszkedni a csapatba, és megmutatni a szurkolóknak, mire vagyok képes.