Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az orosz vb-hős klubot váltott – HIVATALOS

A korábban a Real Madridban nevelkedett Gyenyisz Cserisev számára utólagosan is nyugodtan kijelenthető, hogy jól sikerült a hazai világbajnoksága. Az orosz csatár ugyanis szintet lépve a Valenciában tölti majd az előttünk álló idényt.

Sok-sok megpróbáltatás után kezd a helyére billenni Cserisev pályafutása. A 27 esztendős csatár hosszú-hosszú éveket töltött a Real Madrid utánpótlásában, ám a nagycsapatban esélye sem volt megvetnie a lábát. A „Királyiak” kölcsönadták a Sevillanak, a Valencianak és a Villarealnak is. Végül utóbbi csapat vásárolta meg őt még 2016 nyarán. Azt ugyan nem mondanának, hogy a „Sárgatengeralattjáróban” szórta a gólokat, de sikerült stabil La Liga játékossá küzdenie magát.

Cserisev az idei vb-n a negyeddöntőbe verekedte magát az orosz válogatottal, amelynek mezében négy gólt is szerzett a számukra hazai rendezésű tornán. Ez pedig erősen megdobta a reklámértékét. A Valencia (ahol korábban már szerepelt kölcsönben egy félszezont) most kölcsönvette a Villarealtól. A „Denevérek” vásárlási opcióval szerezték meg a 2018-19-es idényre Cserisevet.

Az orosz támadónak egyébként nem lesz könnyű dolga a Valenciában, lévén éppen mostanság igazolt oda szintén a támadósorba Kévin Gameiro és Michy Batshuayi is. Továbbá riválisa lesz még a spanyol válogatott Rodrigo, illetve a fiatal tehetség, Santi Mina, illetve az olasz fenegyerek, Simone Zaza is.