Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolás: elpasszolták a Barca B csapatkapitányát is! – HIVATALOS

Szinte nem múlik el úgy nap, hogy ne adnánk hírt valamelyik barcelonai tehetség eladásáról, kölcsönbe száműzéséről. Az biztos, hogy nem voltak elégedettek a klub vezetői tavaly a B csapat szereplésével, lévén a fiatalok kiestek a La Liga 2-ből.

Ám azzal is tisztában vannak a Barcelona csapatánál, hogy a harmadosztály már tényleg elég színvonaltalan ahhoz, hogy a legígéretesebb tehetségeik megfelelő módon fejlődjenek. Ennek az elgondolásnak megfelelően a B csapat kapitányát, a már 22 esztendős Sergi Palenciát sikerült egy igazi top bajnokság top klubjához küldenie a katalánoknak.

A Barca ugyanis a velük jó kapcsolatot ápoló Girondins Bordeaux-hoz adták kölcsönbe Palenciát a 2018-19-es szezonra. A fiatal tehetség jelzős szerkezetből lassan kifutó Palencia a hírek szerint még bízik benne, hogy egy jól sikerült franciaországi idénnyel esélyt kaphat jövőre a Barcában, így kíváncsian várhatjuk, hogy mire lesz jó új együttesének jobboldalán.

Palencia barcelonai szerződése mellesleg 2020 nyaráig érvényes a Nou Campban, értékét pedig mindössze 2,5 millió euróra becsülik.