Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: Simeone Griezmann Aranylabda-esélyeiről!

Az Atlético Madrid trénere a Real Madrid elleni európai Szuperkupa-döntő előtt tartott sajtótájékoztatóján többek között kitért Antoine Griezmannra és az Aranylabda-szavazásra is

(Kép: as.com)

 

“Az Aranylabda kapcsán pontosan megvan, hogy kik hozzák meg a döntést. Azt hiszem az egyértelmű, hogy Griezmann nagyon jó pozícióban van.” – Idézi Simeonét a madridi AS című sportnapilap. “A futball csodálatos sport, és örök igazság, hogy különböző módon nyerhetsz. A világbajnokságon láthattuk, hogy a franciák némiképpen az Atlético futballjához is hasonlító játékkal értek fel a csúcsra.” – Tette még hozzá a “matracosok” trénere, aki ezt követően kitért a Real Madridra is.

“A legutóbbi két meccsüket elnézve, talán tudjuk, hogy milyen futballt játszanak majd. Nagyon jól gyakorolnak nyomást az ellenfélre, egy labdavesztést követően pedig magasan kezdenek védekezni. Lopetegui ezt játszotta a spanyol válogatottnál is, és úgy gondolom, tartja majd magát az elképzeléseihez.”

Simeone szerint az Atlético a pályán felveheti a versenyt a Real Madriddal, viszont van egy olyan tényező, amelyben nem tudnak versenyt tartani a blancókkal.

“A két klub költségvetését nem lehet összevetni. Ugyanakkor motiváció terén senkinél sem érezzük kevesebbnek magunkat. Szerda este mindent meg fogunk tenni azért, hogy úgy alakuljon a mérkőzés, ahogyan azt elterveztük.Izgalom és érzelem, ezek azok a tényezők, melyek ezt a találkozót is eldönthetik.” – Így az argentin szakember, kitérve még kicsit az Atleti jövőjére is.

“Örülök, hogy az Atlético Madridhoz ugyan úgy akarnak jönni fontos játékosok. Lényeges, hogy a fiatalok, mint Saúl, Lucas Hernández, Koke, vagy Thomas Partey nem akarnak távozni tőlünk. A klub csak is így léphet előre. A klubvezetés és az edző kollektív felelőssége, hogy mindig tudjunk még előrébb lépni!”