Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy fordulatokban gazdag meccsen az Atléticoé lett a Szuperkupa! – videóval

A 2018-as labdarúgó európai Szuperkupáért az észtországi Tallinnban a Real Madrid és az Atlético Madrid feszült egymásnak. A Real Madrid ötödször míg az Atlético Madrid harmadszor hódíthatta el a serleget. 

Az új szezon kezdetén az első igazi nagy rangadóra került sor az európai Szuperkupa Tallinnban megrendezett fináléjában. A szezon első trófeájáért a két madridi rivális a Real Madrid és az Atlético Madrid feszült egymásnak. A közel 15 ezer néző előtt megrendezett találkozón már 49. másodpercnyi játék után vezetést szerzett az Atlético miután Godín passzát követően Diego Costa zúdította a Navas kapujának jobb alsó sarkába a matracosok vezető gólját. Ez találat lett az európai Szuperkupa történetének leggyorsabb találata! A Real sokáig nem talált fogást az Atlético védelmén, míg a 13.percben Bale pazar cselét követően Saúl csak szabálytalanul tudta megállítani. A megítélt szabadrúgást Kroos kanyarította középre ami azonban nem talált Real játékost. A mérkőzés 17.percében , Marcelo húz el a bal szélen, lapos beadásába Asensio sarokkal beleér, Oblak kitolja a trükkös kísérletet, a labda keresztbe elmegy a kapu előtt. A 25. percben Marcelo eresztett meg egy nagy lövést nem sokkal fölé. Két perccel később Gareth Bale a jobb szélen lódult meg majd tanári módon centerezett középre, amit Oblak nagyon benézett és az érkező Benzema közel négy méterről Savics mellől bólintott Oblak hálójába egalizálva az állást. Az első félóra végén Asensio kis híján megszerezte a vezetést a királyi gárdnak, miután elhúzta a labdát Savics mellett majd nem sokkal tekert a hosszú sarok mellé. Az első játékrészben egyik gárda sem tudott igazán nagy fölény kialakítani a középpályán. A játékrész hajrájában komoly ziccert egyik gárda sem tudott már kialakítani, így 1-1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

Fordulást követően az Atlético ugyanúgy kezdte a második játékrész, mint az elsőt komoly labdabirtoklási fölény az első percekben, de komoly ziccer nélkül. A mérkőzés 53.percében Julien Lopetegui pályára küldte a nyári világbajnokság legjobb játékosának választott Luka Modricsot. A 63. percben a Real Madrid büntetőhöz jutott, miután Juanfran kézzel ért a labdához amiért az akcióközelben lévő Marciniak azonnal a büntetőpontra mutatott. A megítélt büntetőt Sergio Ramos higgadttan passzolta a bal alsó sarokba, miután elküldte Obalkot a másik irányba. Három perccel később Benzema kiszorított helyzetből célozta meg a hosszú sarkot Oblak azonban résen volt és hárított. Húsz perccel a vége előtt nagyon közel járt a királyi gárda az újabb gólhoz azonban Varane fejesét az Atlético védői eltakarították Oblak kapuja elől. A mérkőzés 79.percében Marcelo meg akar menteni egy labdát balhátvédben, ám a pályára húzza vissza azt, pont Juanfranhoz. Juanfran megindul, tőle Correa kapja a labdát, Correa jobbról középre passzol, Diego Costa közvetlen közelről az üres kapuba lő. A rendes játékidő hajrájában újabb találat nem születt, így következhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás első félidejében az Atlético Madrid két alkalommal is betalált amivel eldöntötték a Szuperkupa sorsát. A 98.percben Varane kétszer is hibázott egy akció során ami után Partey a bal oldalról visszateszi a labdát lövésre, Saúl pedig óriási gólt ragasztott kapásból Navas kapujába. Az első hosszabbítás végén Varane újabb bődületes hibája után újabb gólt szereztek a matracosok, ezúttal Vitolo passzából Koke volt eredményes. A második hosszabbításban a Real hősiesen küzdve nem adta fel és időnként komoly nyomás alá helyezték az Atlético védelmét. Az Altético Madrid ezzel története során harmadik alkalommal hódította el a Szuperkupát.

Real Madrid – Atlético Madrid 2-4 (1-1, 2-2, 2-4)
Helyszín: A. Le Coq Arena, Tallinn, Vezette: Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Benzema (27.), Sergio Ramos (63., bünetőből) ill. D.Costa (1., 79.), Saul (98.), Koke (104.)
Sárga lapok: Asensio (35.), Marcelo (54.), Ceballos (90+1.), Modrics (101.), Ramos (113.) ill. Correa (60.), Costa (62.), Vitolo (105+3.)
Kiállítás: 

Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro (Ceballos 76.), Isco (Vazquez 83.) – Bale, Benzema, Asensio (Modrics 57.). Vezetőedző: Julen Lopetegui

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Szavics, Godín, L. Hernández – Saúl, Koke, Rodrigo (Vitolo 71.), Lemar – Diego Costa (Gimenez 109.), Griezmann (Correa 58.). Vezetőedző: Diego Simeone

https://www.youtube.com/watch?v=FiTV7PjLYVc

Képek: uefa.com