Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gigász a pácban – így vészelte át a Bayern újonc sportigazgatója csapata válságát!

Az átlag szurkoló alig-alig kap betekintést egy futballklub működésébe, így gyakran nem is sejthetjük, hogy egy-egy teljesen hétköznapinak tűnő döntést mennyi előkészület, feszültség és tervezés előz meg. Különösen igaz ez a Bayern München csapatára, ahol a vezetőedző gyakorlatilag csak az első csapat felkészítésével foglalkozik, míg a személyi kérdések meghozásához jó néhány szaktekintélynek egyet kell értenie…

Hasan “Brazzo” Salihamdzic jó egy éve tölti be a Bayern sportigazgatói posztját. Bár sokáig úgy tűnt, az egykori bajor sztár csupán Rummenigge és Hoeneß bábjaként szolgál, és egyetlen feladata Carlo Ancelotti hatalmának korlátozása, mára kikristályosodott, hogy az elszánt bosnyák Matthias Sammer méltó utódja kíván lenni. A rendkívül szűk hatáskörrel, ám annál nagyobb felelősséggel rendelkező szakember nyilatkozatában a nehéz kezdetre emlékezett vissza:

“Már az elején bepörögtek az események: a PSG ellen elszenvedett 3-0-s vereség válságot idézett elő, melynek következtében el kellett távolítanunk Carlo Ancelottit. Ez volt az én “töréstesztem”. Rövid idő alatt rengeteg mindent meg kellett oldanom, amiből rendkívül sokat tanultam. Mindazonáltal a kezdetektől megvolt az elképzelésem arról, hogy mit szeretnék felépíteni itt.”

Brazzo felelőssége volt ugyanis a játékosokkal kommunikálni, képviselni érdekeiket a vezetőség előtt, illetve később ő tárgyalt a Rummeniggéék által kiszemelt potenciális érkezőkkel, legyen az futballista, vagy akár edző.

“Sokszor olyan dolgokról is nyilatkoznom kellett, melyekért nem én feleltem. Két szék közé estem. Egyrészt össze kellett tartanom a csapatot, másrészt új sportigazgatóként a nehéz időkben erőt kellett volna demonstrálnom. Ilyen helyzetben azonban ezt nem tehettem meg. Most viszont már úgy érzem, minden meghozott döntéssel könnyebb dolgom van. Egyre jobban érzem magam a bőrömben.”