Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Licitháború a Bayern középpályásáért!

A Bayern München nem titkoltan a viszonylag könnyen mozdítható játékosok megszerzésére szakosodott, ennek megfelelően a csapat túltelítetté vált azon a pályarészen, amelyre napjainkban a legkönnyebb igazolni: a középpályán. Még Arturo Vidal eladásával is hét játékosuk van legfeljebb három pozícióra, így nagy valószínűséggel a leggyengébb láncszemnek is távoznia kell a csapatból.

A német Bild értesülései szerint az RB Leipzig mellett a Schalke is versenyben van Sebastian Rudy szerződtetéséért. Az ex-hoffenheimi ugyan Ancelotti kezei alatt valósággal berobbant a köztudatba, Jupp Heynckes nem számított rá, majd a világbajnokságon csúfosan leszerepelt a Nationalelffel – tehát még csak részt sem tudott venni a felkészülésen, hogy Niko Kovacot lenyűgözhesse. Mindezek alapján neki van a legkisebb sansza a kezdőbe kerülésre, nem is csoda hát, hogy abszolút nyitott a váltásra.

Lipcsében néhány nappal ezelőtt klubja engedélyével járt, megnézte az edzőközpontot, és minden egyéb létesítményt, ám nem sikerült megegyeznie a Naby Keita utódját kereső Ralf Rangnickkal, aki sokallta Rudy fizetési igényeit, és a Bayern által megkövetelt vételárat. A tegnapi napon ugyanakkor már Domenico Tedescóval találkozott a játékos a müncheni repülőtéren, és az edző felvilágosította róla, hogy klubja, a Schalke kölcsönszerződést ajánl neki, feladata pedig a távozó Goretzka-Meyer kettős hiányának enyhítése lenne. Nem marad izgalmak nélkül a Bayern a transzferpiac hajrájára, annyi szent…