Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “Azt akarjuk, hogy történelmi idényünk legyen!”

Az FC Barcelonánál még magasabbra emelik azt a bizonyos lécet az elmúlt szezonban aratott Spanyol-kupa és bajnoki győzelem után. Erről és a katalánok jövőjéről beszélt Josep Maria Bartomeu egy szerdai szurkolói ankéton.

Bartomeu a szerdai rendezvényen (Kép: marca.com)

A Barca elnöke nem titkoltan nagy várakozásokkal tekint az új idény elé. “Sokféle célkitűzésünk van, éppen ezért izgatottan várjuk az új idényt.” – Kezdte gondolatmenetét a presidente.

“Először is el kellett helyeznünk a megfelelő helyre azt, hogy az elmúlt szezonban kupagyőztesek lettünk, és tíz év alatt immáron hetedszer nyertük meg a spanyol bajnokságot. A duplázás után az inspirál mindannyiunkat, hogy minden sorozatban megpróbáljunk a csúcsra érni. Az első lépést megtettük a spanyol Szuperkupa megnyerésével. Azt gondolom megérdemelten, ráadásul egy olyan ellenféllel szemben, aki már a saját ritmusában tudott futballozni, előttünk járt a felkészülésben.” – Folytatta Bartomeu aki ezek után ragadtatta csak el magát igazán.

“Lionel Messit már most megtettem, megtettük a Barca történetének legtöbb trófeát nyert játékosává. Ezek után is mindent meg akarunk nyerni, és ez igaz minden olyan professzionális sportágra, amelyben a Barca érdekelt! Ahogy már mondtam, megtettük az első lépést, és remélem így fogjuk folytatni. Azt akarjuk, hogy történelmi idényünk legyen!”

Bartomeu kitért arra is, hogy szerinte egyértelműen sikerült egy erősebb keretet kialakítaniuk, mint mondjuk a legutóbbi idényben. “Fiatal és ígéretes jövő előtt játékosokat szerződtettük mint Lenglet, Arthur vagy Malcolm, akik nagyon gyorsan be fognak illeszkedni a csapatba. Vidal személyében egy roppant tapasztalt, karakteres és nagy minőséget képviselő játékos érkezett, aki egyensúlyt hozhat a csapatba. Ezen kívül olyan feltörekvő tehetségeink is vannak, mint Carles Alena, Juan Miranda, Riqui Piug vagy Abel Ruiz, akik véleményem szerint hamarosan az első csapat meghatározó játékosai lehetnek. Összességében elégedettek vagyunk a nyári átigazolásokkal, ugyanakkor augusztus 31-ig rajta tartjuk a szemünket a piacon.”  Így Barca elnöke, megjegyezve, azt is, hogy vannak bizonyos szemléletek, melyeket soha nem fognak feladni a katalán sztárcsapatnál.

“Vannak dolgok, amelyekből nem engedünk! Ilyen a futballstílusunk, és ilyen a fiatalok fejlődése. A La Masia működik, akinek pedig bármiféle kétsége van az akadémiai rendszerünk felől, azt bármikor szívesen látjuk Barcelonában!”

A Bartomeu által “megénekelt” történelmi idényt a Barca szombaton folytatja, mégpedig  hazai pályán az Alavés elleni bajnoki nyitányon.