Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az USA-ban is játszanak majd bajnoki mérkőzéséket – hivatalos

 Javier Tebas, a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság (LFP) elnöke csütörtökön bejelentette, hogy minden szezonban egy-egy mérkőzést az Egyesült Államokban fognak megrendezni. 

A La Liga a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő 15 évben szezononként egy-egy bajnoki meccset az Egyesült Államokban és esetleg Kanadában játszanak le. Az LFP a spanyol labdarúgást szeretné népszerűsíteni Észak-Amerikában, ennek érdekében pedig megegyezett a Relevent médiacéggel, hogy létrehozzák a „La Liga North America” nevű szervezetet, amelynek célja az európai futball megismertetése.

Eddig még nem rendeztek spanyol bajnokit külföldön, a vasárnapi Spanyol Szuperkupa-döntőt viszont Marokkóban, Tangerben játszották, szintén először.

Javier Tebas elmondta, hogy a részleteket még nem dolgozták ki, de az első amerikai mérkőzésre várhatóan már a ebben a szezonban sort kerítenek.

Az elnök még azt is leszögezte, hogy az érintett találkozó biztosan nem a Barcelona és a Real Madrid rangadója, azaz az El Clásico lesz.