Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagelsmann rávilágított a Bayern München legnagyobb gyengeségére!

A Carlo Ancelotti menesztését követő interregnum idején sokáig úgy tűnt, hogy a 31 esztendős Julian Nagelsmann veszi majd át a Bayern kispadját. A történelem azonban máshogy alakult: a bajorok bejelentették Niko Kovac szerződtetését, míg a fiatal tréner bejelentette, hogy 2019-től az RB Leipzig vezetését veszi át. Hogy ez közrejátszott-e a mai nyilatkozatában, azt nem tudni, de rendesen beolvasott a Bayernnek, annyi szent.

Szalai Ádám mestere így nyilatkozott a német rekordbajnokról a Spielfeld nevezetű magazinnak:

“Egy 25 éves, aki játszott a Manchester Unitedban, körbe röhögi a Bayern ajánlatát, mert Angliában egy fél év alatt megkeresi azt a pénz, amit a bajorok egy év alatt fizetnének ki neki.”

Nagelsmann az egyébként minden német klubra kiterjedő probléma megoldását egy új irányvonal bevezetésében látja:

“Folytatnunk kell azt az utat, amit a tehetségközpontok megalapításával elkezdtünk. Valami újra van szükségünk. Korábban, és hatékonyabban kell elkezdenünk a játékosok megfigyelését, és a kluboknak olyan edzőkre van szüksége, akik megadják a lehetőséget a fiataloknak. A Bundesliga büdzséje ezt teszi lehetővé. Felesleges az átigazolási kiadások tekintetében az angol klubokkal versenyre kelni.”

A Ligue 1 után tehát a hoffenheimi szerint a Bundesligának is nyíltan fel kéne vállalnia a szerepkört, hogy az angol kluboknak (esetleg a spanyol gigászoknak) “termelik ki” a fiatal tehetségeket, akikért cserébe komoly összegekkel gazdagodnak. Vajon tényleg előnyére válna ez a futballvilágnak?