Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovákiából erősített a Puskás Akadémia

Miután idén nyáron eltörölte az MLSZ a légiós korlátozást, így mostanra az NB I-es kereteket ellepték a külföldi focisták. Van ugyan egy olyan szabály, hogy maximum tíz külföldi lehet a keretben (melyek akár egyszerre is pályán lehetnek), de a magyar felmenőkkel rendelkező külföldi válogatott is magyarnak számít… A szezont gyengébben kezdő Puskás Akadémia is a határon túlról találta meg az első megváltóját, az előző idényben húsz élvonalbeli bajnokin a Spartak Trnavában pályára lépő Jan Vlasko személyében.

Az új igazolás Komjáti Andrással és Tóth Balázzsal (pfla.hu)

Miután tizenötször bevetették, így szlovák bajnoknak is mondhatja magát. Két éves szerződést kötött új kenyéradójával. Slovan Liberecnél nevelkedett támadó fedezet a Fortuna Liga bajnokától, a Spartak Trnavától érkezett Fecslútra, de pályafutása során megfordult többek között az FK Senicánál és a lengyel Zaglebie Lubinnál is. A huszonnyolc éves, ballábas labdarúgó az elmúlt szezonban húsz mérkőzésen szerepelt a szlovák élvonalban, két gól és egy gólpassz fűződik a nevéhez. A szlovák élvonalban eddig összesen száznyolc meccsen játszott, s eleddig hússzor talált be. Két alkalommal szerepelt az idei BL-selejtezőjében is, ahol a Legia Warszawa ellen gólt is lőtt.

„Néhány nappal ezelőtt szereztem tudomást a Puskás Akadémia érdeklődéséről, úgyhogy minden nagyon gyorsan történt. Voltak ajánlataim több országból is, de a Puskás egyből lecsapott rám, és néhány órán belül meg is egyeztünk. Természetesen utánanéztem az együttesnek, és nagyon tetszett, amit láttam. Gyönyörű szép a stadion, sok edzőpálya van, egyszóval ideálisak a körülmények. Tipikus tízes vagyok, a csatárok mögött érzem magam a legjobban, de ha alkalom adódik, szeretek kimozogni a szélekre. Mindent meg fogok tenni, hogy segítsek a klubnak és megmutassam, hogy jó játékos vagyok”– olvasható a pfla.hu oldalon az új igazolás első nyilatkozata.