Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

18 éves csodagyerekkel pótolhatják a Citynél a sérült De Bruyne-t

Nem kezdődött túl jól a Manchester City szezonja, hiszen a szerdai edzésen megsérült a csapat motorja, Kevin De Bruyne. Még senki nem tudja biztosan, hogy ki fogja pótolni őt, de néhányan úgy gondolják, a 18 éves angol csodagyereknek tartott Phil Foden lesz az. 

Forrás: Michael Regan/Getty Images

Kevin De Bruyne a City szerdai edzésén szenvedett térdsérülést, ami miatt akár három hónapos kihagyás is várhat rá. A belga középpályás a City egyik legjobbja, így hatalmas érvágás lesz Pep Guardioláéknak a hiánya.

A manchesteriek védője, Kyle Walker azonban úgy gondolja, hogy a 18 éves angol csodagyereknek tartott Phil Phoden tökéletes helyettesítője lesz a belgának. A fiatal középpályás már az előző szezonban is lehetőséget kapott a felnőtt csapatnál, így ő is megkapta a bajnoki címért járó aranyérmet.

“Kevin nagyszerű játékos, így nagyon sajnálom, ami vele történt, de biztos vagyok benne, hogy tudjuk majd pótolni. Phil Foden biztosan több lehetőséget kap majd a szezonban, és ráadásul kiváló képességekkel rendelkezik. Különleges játékosnak tartom őt, nem is láttam még hozzá hasonló nagy tehetséget a pályafutásom során. A következő hetekben akár be is robbanhat a köztudatba, de már az elmúlt szezonban is megmutatta, milyen kiváló játékos is ő.”

A Manchester City a Premier League második fordulójában a Huddersfieldet fogadja, majd az újonc Wolves otthonába utazik.