Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: Két erősítés a szélekre – hivatalos

Amiről már korábban is beszámoltunk, immár hivatalos lett: az AC Milan a nyári átigazolási időszak utolsó napján bejelentette Diego Laxalt érkezését a Genoától és Samu Castillejo megszerzését a Villarrealtól.

(Fotó: AC Milan Facebook)

Az uruguayi válogatott bal bekkje/szélsője, Laxalt 25 éves kora ellenére rutinosnak számít, 2013 óta tartó olasz karrierje alatt a Bologna, az Empoli és a Genoa színeiben száznál is több Serie A-s bajnokin számoltak már vele.

A 23 éves esztendős Castillejo vele szemben inkább támadó beállítottságú és leginkább a jobb szélen bevethető. A spanyol korosztályos válogatottságig jutó tehetség az elmúlt három szezonban a La Liga élcsapatait gyakran megszorongató “Sárga tengeralattjáró” alapembere volt, 3 millió euróért vette kölcsön a Rossoneri, és jövő nyáron további 15 millió eurós vételi opciójuk lesz rá.

A milánói klub egyúttal azt is bejelentette, hogy Gianluca Lapadulát a Genoának, Carlos Baccát pedig a Villarrealnak adta a tavalyi kölcsön után immár véglegesen.

Gonzalo Higuain és Mattia Caldara megszerzése után a Milan saját maga legnagyobb húzásait hajtotta végre a nyári átigazolási időszakban a két mai szerzeménnyel, de nem titkoltan a technikai igazgató Leonardo még bízik benne, hogy a Lazio univerzális szerb középpályását, Szergej Milinkovics-Szavicsot is sikerülhet piros-feketébe öltöztetniük a transzferstop lejártáig.

(Fotó: AC Milan News)