Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mutatjuk a belgák új csatárzsenijét (!?) – Lukaku 2.0

A belga futballiskola ontja magából a tehetségesebbnél tehetségesebb játékosokat, miközben már beérett egy klasszisokból álló generáció – De Bruyne, Hazard, Courtois, Lukaku, csakhogy a legnagyobb neveket említsem – , melyet követnek az utódok. A belga támadógépezet a világ egyik legjobbja, befejezőcsatárként Mertens, Batshuayi és Lukaku is mindig magában hordozza a gólt. De kik lehetnek az utánpótlás? Mutatjuk…

Lukaku 2.0? Ez a szezon válaszút elé fogja állítani az Anderlecht kölcsönjátékosát, aki remekül kezdte a 2018/19-es szezont a belga élvonalban. Landry Dimata nevével nagyon úgy fest, hogy az idei szezonban megismerkedhet a nagyközönség, a Wolfsburg 20 esztendős befejezőcsatára ugyanis bontogatja szárnyait. Ismerjük meg a tehetséges gólfelelőst egy kicsit jobban.

Dimata csakúgy mint Lukaku, kongói felmenőkkel rendelkezik, igaz a nagyszerű klasszis támadóval ellentétben ő még Afrikában született, s csak idő közben jött Belgiumba a családjával. A RAEC Mons Jugend, majd a Standard Lüttich akadémiáján nevelkedett. A belga élvonalban érdekelt KV Oostende két éve nyáron 500 ezer euró ellenében vásárolta meg, majd egy roppant sikeres bemutatkozó szezon – 24 bajnokin 11 gól mindössze 18 esztendősen – után 10 millió euróért adta el a Wolfsburgnak. A Bundesliga kaland azonban eddig nem úgy alakult, ahogyan arra sokan számítottak. A belga utánpótlás-válogatott Dimata 21 bajnokin 0 gólt szerzett, s csupán 1 gólpasszt osztott ki 897 játékperc alatt. És ekkor jött képbe az Anderlecht, mely kölcsönbe felkarolta a tehetséget.

Remek rajt, avagy Dimata 3 bajnokin jegyzett 4 góllal nyitott új csapata szerelésében, ezzel a klub egykori nevelését Romelu Lukakut idézve sokakban. Betalált debütáló meccsén a Kortrijk hálójába és gólpasszt is adott, majd korábbi csapata az Oostende szurkolóit szomorította el egy duplával. Legutóbb pedig győzelmet érő gólt szerzett a Charleroi ellen.

Természetesen afelől, hogy milyen karriert futhat be, még sok a kérdőjel, ahhoz pedig hogy ezekből felkiáltójel legyen, idő kell…