Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: A 95.percben egyenlített a Loki az MTK ellen!

Rangadót rendeztek a Nagyerdőben, lévén a harmadik játszott a negyedikkel. Az MTK ugyan újonc, de játékoskerete alapján (rutinos focisták alkotják), egyáltalán nem számít újoncnak. A DVSC pedig szintén rutinos, de helyi kötődésű játékosokkal veszi fel a versenyt ellenfeleivel. A mai meccsen, a Lokinál Avdijaj személyében egy, az MTK-nál Kicsak, Ikenne-King, Szelin, Ramos révén négy külföldivel kezdtek.

(dvsc.hu)

A Debrecen is két idegenlégióssal állt volna fel, ha Erik Cikost Berke Balázs a kezdő sípszó előtt nem parancsolja le a pályáról. (az ukrán, de magyar ősökkel rendelkező Nagy Sándort most nem vettük légiósnak) A korábbi szlovák válogatott jobbhátvéd, annak rendje és módja szerint bemelegített társaival, majd elindult a kezdőkörben. A szemfüles játékvezető ekkor észrevette, hogy a focistának fent maradt a kezén a jegygyűrűje. A bíró azonnal jelezte, hogy ezt bizony le kell venni. Próbálták levenni, de nem ment. Elkezdték szappannal is próbálni, de nem ment. Ekkor jelezték, hogy itt bizony csere lesz… Kusnyir Erik el is kezdett gyorsan melegíteni. Majd úgy tűnt, hogy mégis játszhat a jobbhátvéd, hiszen lejön. De végül mégse jött le… Az egész stadion lázban égett, hogy vajh lejön az a fránya gyűrű vagy nem. De végül nem jött le, s így már a kezdő sípszó előtt cserélnie kellett Herczeg Andrásnak.

A nyolcadik percben volt az első nagyobb debreceni lehetőség, mikor is Haris, egy csellel elküldött két védőt is, majd az ötös jobb sarka elől a kilépő kapusba lőtt. A 15.percben megszerezte a vezetést az MTK! Lencse otthagyta a jobb oldalon Szatmárit, az ötös jobb sarka elől visszapasszolta Kanta elé meg jobbal tízről okosan a bal alsó sarokba lőtt. Majd két veszélyes Tőzsér szabadrúgás jött, előbb Lencse fejelte ki szögletre, majd épp, hogy a felső sarok mellett kiment. A 41.percben egyenlített a Debrecen. A kaputól 23 méterre járó szabadrúgást Bódi jobbal a kapu jobb oldalába tekerte.. Kicsak hiába vetődött, nem érte el. Lehet meglepte, hogy nem Tőzsér lőtte el.  Egy percig volt döntetlen, mert újra vezetést szerzett az MTK. Bognár jobb oldali beadását kiejtette Nagy, középen érkezett Lencse, aki megelőzte Kusnyirt, és fél méterről a kapufát érintve a labda áthaladt gólvonalon. A 45.percben jóvá tette Nagy Sándor az előző hibáját. Ikenne-King a tizenhatos jobb sarka elől az ötösre ívelt, Ramos a bal sarok irányába fejelt, de a kapus hatalmas vetődéssel védett. Izgalmas első félidő után 2-1-es kék-fehér vezetéssel vonulhattak be a csapatok az öltözőbe.

(haon.hu)

Herczeg András az 51.percben támadóbbá tette csapatát, Barna Szabolcs helyére beküldte Könyves Norbertet. Tehát balhátvédet csatár váltott. Könyvest anno az MTK fedezte fel, ugyanis Garami Józsefék hozták át a Vajdaságból a támadót. Hosszú éveket hozott le az MTK-nál, majd játszott a Paksban és a Vasasban, onnan szerződött két éve a Debrecenhez. Az 55.percben az MTK-nál is váltás történt. Az egykori Loki focista Farkas Balázst Schäfer váltotta. A 70.percben Kanta jobb oldali szöglete után Gengeliczki fejelt az ötösről, de Nagy balra elvetődve szépen védett. A 75.percben meglőtte a harmadikat az MTK! Ramos meglódult a jobbon, először megbotlott a brazil a kpaus mellett, de végül sikerült talpon maradnia. Jobbal beadta Lencse pedig három védő közül pár lépésről a jobb felső fickába fejelt. A gól után Lencse helyére beállt Torghelle! Korábban még Avdijaj helyett érkezett Takács Tamás. Majd a Lokinál Bereczki Dániel Bódi Ádám helyett, az MTK-nál Gera Dániel Ramos helyére. A 86.percben szépített a DVSC! Kusnyir beadását Takács Tamás az ötösről a kapuba vágta! Kisvártatva szintén Takács keveredett helyzetbe! A csatár 22 méterről lőtt, de Kicsak ismét az ötös bal sarka elé üti a labdát, a kipattanót közelről jobbal a földön fekvő kapusba vágta Bereczki. A 91.percben majdnem egyenlített a Loki! Egy beadást Takács hét méterről a lécre lőtt. A 95.percben egyenlített a DVSC! Tőzsér jobboldali szabadrúgását Szatmári Csaba durván hét méterről a jobb alsóba fejelte! A játékvezető a gól után le is fújta a meccset, így mindkét egylet egy ponttal gazdagodhatott.

Debrecen – MTK 3-3 (1-2)
Gólszerzők: Bódi (41.p), Takács T. (86.p), Szatmári (95.p) ill. Kanta (15.p), Lencse (42.p), Lencse (75.p)
Sárga lapok: Kusnyir (58.p) ill. Szelin (17.p), Ikenne-King (39.p), Kicsak (68.p), Pintér (80.p), Kanta (82.p), Torghelle (90.p), Gengeliczki (94.p)

Debrecen: Nagy S. – Kusnyir, Kinyik, Szatmári, Barna Sz. (Könyves 51.p) – Haris, Tőzsér – Varga K., Bódi (Bereczki 83.p), Ferenczi J. – Avdijaj (Takács 73.p) vezetőedző: Herczeg András
MTK: Kicsak – Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Szelin – Vass Á., – Farkas B. (Schäfer 55.p), Bognár, Kanta J., Ramos (Gera 84.p) – Lencse (Torghelle 77.p) vezetőedző: Feczkó Tamás