Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest helyett Ausztria

Nyár elején az Újpest csapatánál tűnt fel próbajátékon Angyal Zsolt a Haladás jobbhátvédje. A korábban a Zalaegerszegnél is a Sopronnál is kölcsönben szereplő focista végül nem kapott szerződést a lila-fehéreknél, mostanra pedig az is eldőlt hol folytatja. Az osztrák alacsonyabb osztályú SC Lockenkaus lett a kiválasztatott. Ráadásul magyar csapattárai is lesznek, hiszen a Hali egykori balhátvédje Tóth Péter, a soproni védőjátékos Baranyai Norbert, a Kecskeméttel az NB II-ben szereplő Domokos Imre és a hosszú évek óta Ausztriában játszó Németh Gábor is ott játszik.

Fehér Zoltán 37 évesen igazolt Ausztriába (nyugat.hu)

Az Illés Akadémián nevelkedett az 1994-ben született jobbhátvéd. Angyal Zsolt 2015 tavaszán mutatkozott be az NB I-ben a Haladás csapatában. Abban a szezonban 11 meccsen játszott az élvonalban. A következő idényben már 25-ször küldte pályára Mészöly Géza vezetőedző. Pechére 2016 őszén pont a jobbhátvéd posztjára igazoltak egy ifjú focisát Polgár Kristóf személyében ,így háttérbe szorult. Akkor kétszer játszhatott. A tavaszt már Zalaegerszegen töltötte kölcsönben, míg az előző bajnokságban a Hali fiókcsapatában a Sopronban játszott. Idén nyáron az SVSE megszűnt, így a Haladás által kikölcsönzött játékosok sorsa is bizonytalan lett. Azt sejteni lehetett, hogy a szombathelyiek már nem számolnak vele. Meglepetés volt nyár elején, hogy az Újpestnél tűnt fel próbajátékon. Végül Nebojsa Vignjevics nem is marasztalta.

Angyal sorsa mostanra dőlt el, s az osztrák alacsonyabb osztályban szereplő SC Lockenhaus csapatában folytatja pályafutását. Így írhatjuk azt is, hogy profi karrierjének majdhogynem vége.

Fehér Zoltán Angyalhoz hasonlóan szintén Haladás játékos volt, de Sopronban játszott az előző idényben az SK Tschurndorf együttesénél kötött ki. Fehér egykor Simon Tibor invitálására érkezett a REAC-tól a MATÁV Sopron csapatához. 2002 tavaszától 2007 tavaszáig játszott a hűség városában, majd a Vasas lecsapott rá. A piros-kékeknél másfél évig maradt, majd visszatért a Sopronhoz. (igaz ekkor már MATÁV nélkül, hiszen a távközlési cég kiszállt a csapatból) 2009 őszén Győrbe szerződött, ahol három évig maradt. 2012 őszén Szombathelyre került, ahol 2016 év végéig maradt. Az utóbbi másfél évben Sopronban játszott kölcsönben. Az NB I-ben összesen 269 meccsen 5 gólig jutott.

Szintén az osztrák alacsonyabb osztályban folytatja a Sopronból távozó Sifter Tamás, aki az SV Wulkaprodersdorf csapatához írt alá. A MATÁV-nál nevelkedő középhátvéd, egykor a közlekedésieknél lett élvonalbeli játékos 2003 tavaszán. Innen a soproni csapat csődje után Fehérvárra vezetett az útja 2008 tavaszán. Másfél évig játszott az FC Fehérvárnál, majd Paksra szerződött. Három évig tartozott a zöld-fehérek keretéhez, majd a nagy terveket szövő Soproni VSE ajánlatát fogadta el 2013 nyarán. Most öt év és a csapat csődje után elhagyta a várost, s Ausztriába szerződött az 1981-ben született focista. Ő az NB I-ben 202 meccsen 9 gólig jutott