Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ronaldo bajnoki debütálásával indul az új szezon! – előzetes

Ma útjára indul a labda az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban is, a Serie A új, 2018/2019-es szezonját pedig több szempontból is nagy várakozás előzi meg. A címvédő, rekordbajnok torinói Juventus játékosa lett a Real Madridot elhagyó világklasszis, Cristiano Ronaldo, akinek ligabeli debütálásával indul az új idény! Ráadásul még egy rangadó is lesz a bajnoki nyitónapon!

Nem akármilyen találkozóval indul a Serie A, azaz az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2018/2019-es idénye, ugyanis a címvédő, rekordbajnok Juventus színeiben első bajnokiját játssza majd a Real Madridtól érkezett világklasszis, Cristiano Ronaldo! A torinói szupercsapat a veronai Chievo otthonában készül arra, hogy új szerzeményével a fedélzeten hozza a kötelezőt. A papírforma alapján a hazaiak sok jóra nem számíthatnak, melyet Ronaldo érkezése sem könnyít meg.

Még a mai nap folyamán folytatódik a kiemelt meccsek sora, ugyanis este fél 9-től Rómában rendeznek rangadót! Az olasz fővárosban a Lazio ellenfele a Napoli lesz, mely utóbbi évek óta versenyt fut a Juvéval a bajnoki címért. A nápolyi klub számára ha már korán nem akar hátrányba kerülni a torinóikkal szemben, akkor ezt a rangadót nyernie kellene, csakhogy a Lazionak is lesz ehhez egy-két szava. Ráadásul a fővárosiak is topcsapatnak számítanak, és a mostani idényben is azt lehet várni, hogy ott lehetnek a legjobb négyesben.

A holnapi nap folyamán több mérkőzést is megrendeznek, azonban a Genoa és a Sampdoria meccseit, vagyis a két élvonalbeli genovai csapat bajnoki találkozói a hétközben történt helyi tragédia miatt elhalasztásra kerültek. A Genoa az AC Milan otthonában vendégszerepelt volna, a találkozó pótlására pedig október 31-én kerül sor, míg a Sampdoria – Fiorentina összecsapást szeptember 19-én pótolják.

A vasárnapi játéknap is 18 órakor kezdődik, akárcsak a szombati, és ekkor is egy sztárcsapat lép pályára, ugyanis az AS Roma a Torino vendége lesz. A fővárosiaknak áll a zászló ebben a párosításban, és a Farkasok természetesen most is szeretnének minél tovább versenyben lenni a bajnoki címért. Az élbolyban mindenképp ott lehet a Roma, és a jó rajtra is nagy esély van fővárosi alakulatnál.

Este fél 9-től négy mérkőzést is megrendeznek, ezek közül pedig az Inter találkozója emelkedik ki. A milánói együttes a Sassuolo vendége lesz, és természetesen a Spaletti által irányított gárda az esélyes, ám az elmúlt szezonban mindkét egymás elleni bajnokinuk során borsot tudott törni a Sassuolo az Inter orra alá! Így hát a milánóiak szeretnék megtörni ezt a sorozatot, és újra nyerni akarnak, ugyanis az előző szezont megelőző idényben is a “visszavágón” kikapott az Inter, amely tehát 2016-ban nyert utoljára mostani ellenfelével szemben!

Este pályán lesz még Nagy Ádám klubja, a Bologna is, melynek vendége a tavalyi idény végén a bennmaradást kiharcoló Spal lesz, míg többek között a hosszú idő után visszatérő, nagy múltú Parma az Udinese csapatát fogadja! A szintén feljutó, a Serie B-t megnyerő Empoli is hazai pályán kezdi az élvonalbeli idényt, a vendég pedig a szintén az előző évad végén a bennmaradást kiharcoló Cagliari lesz.

Annyi biztos, mi minden találkozóról beszámolunk hétről-hétre, abban a ligában, melyben innentől kezdve figyelhetjük Cristiano Ronaldo remeklését! Ezzel együtt pedig tegnap éjjel eldőlt, hogy Magyarországon mégis látható lesz a televízióban a liga, melynek közvetítési jogát újabb három évre a Digi Sport szerzett meg, és rögtön közvetíti az 1. forduló legfontosabb meccseit.

A Serie A 1. fordulójának párosításai

Ma
18:00 • Chievo – Juventus (ÉLŐ – Digi Sport 1)
20:30 • Lazio – Napoli (ÉLŐ – Digi Sport 1)

Vasárnap
18:00 • Torino – AS Roma (ÉLŐ – Digi Sport 1)
20:30 • Bologna – Spal
20:30 • Empoli – Cagliari
20:30 • Parma – Udinese
20:30 • Sassuolo – Inter (ÉLŐ)

Hétfő
20:30 • Atalanta – Frosinone