Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sassuolo ezúttal is legyőzte az Intert; Nagy Ádámot kiállították! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2018/2019-es szezonjának 1. fordulójában ma este a nagyok közül utolsóként pályára lépett a bajnoki címre vágyó Inter csapata is. A milánói gárda a tavalyi szezonban oda-vissza kikapott a Sassuolo-tól, melytől ismét vereséget szenvedett idegenbeli fellépése során! Eközben a feljutó Parma kétgólos előnyről ikszelt, míg az Empoli győzött. Nagy Ádám is pályán volt, ám kiállították, klubja, a Bologna pedig hazai pályán kapott ki.

A fehérmezes Intert megintcsak legyőzte a Sassuolo! (forrás: twitter.com/Inter_en)

Nagyüzemet tartottak ma este Olaszországban a Serie A-ban, vagyis az élvonalbeli bajnokságban, annak is szezonnyitó fordulójában. Tegnap már túl voltunk a 2018/2019-es idény első rangadóján, és több nagy is pályára lépett ma estig, most pedig a milánói Interre is sor került! A kék-fekete együttes a Sassuolo otthonába látogatott, és ugyan a papírforma Spaletti csapata mellett szólt, első új szezonbeli bajnoki ellenfele az előző idényben oda-vissza megverte az Intert!

Már a meccs elején bajba is kerülhettek volna a vendégek, de a 4. percben Bourabia próbálkozásánál résen volt Handanovic. Azonban összességében sokkal jobban játszott a hazai gárda, amelynek a 27. percben meg is lett az eredménye, büntetőhöz jutott ugyanis a Sassuolo! A labda mögé Berardi állt, aki értékesítette a tizenegyest (1-0)! Az első játékrészben alig volt momentuma az Internek, igaz a 21. percben próbálkozott egy lövéssel Icardi, de Consigli a helyén volt, majd tíz perccel később ugyancsak az ő lövését láthatta a publikum, amikor is a labda mellé szállt. A hazaiak gólján felül még volt helyzete a szünetig a Sassuolo-nak, épp a félidő végén. A 44. percben egy szép támadás végén Berardi második találatát szerezve növelhette volna csapata előnyét, ám fölé lőtte a játékszert.

A fordulást követően a vendégeknél a pályára lépett a horvát világbajnoki ezüstérmes Perisic is, annak reményében, hogy vele összekapja magát az Inter. Nagyobb elánnal is folytatta a játékot a szünet után a milánói gárda, de az egyenlítés sem akart összejönni, hiába került helyzetbe korábbi csapata ellen Politano a 60. percben, a labda a kapu mellé ment. A 66. percben ráadásul a vendégek egyik új szerzeménye Kevin-Prince Boateng lövése után csattant a labda a kapufán, így kis híján kettővel vezetett a Sassuolo! A következő minutumban a túloldalon Icardi villant, de lövése nyomán fölé ment a labda. A hajrában az Inter kis híján pontot mentett többek között de Vrij révén, de a döntetlen eléréséhez a vendégek számára még az 5 perces ráadás sem volt elég, így a tavalyi szezonbeli két vereséget követően újból alulmaradt a Sassuolo csapatával szemben a bajnoki címre pályázni vágyó milánói gárda.

Serie A, 1. forduló
Sassuolo – Inter • (1-0)
Helyszín: Mapei Stadium
Gólszerzők: Berardi (21. – büntetőből), ill.
Sárga lapok: Duncan (6.), Rogerio (16.), ill. Miranda (26.), Vecino (54.)
Kiállítás:

Sassuolo: Consigli – Lirola, Magnani, Ferrari, Rogerio – Bourabia, Magnanelli, Duncan – Berardi, Boateng, Di Francesco. Vezetőedző: Roberto De Zerbi

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, de Vrij, Miranda, Dalbert – Politano, Vecino, Brozovic, Asamoah – Martinez, Icardi. Vezetőedző: Luciano Spalletti

VIDEÓ HAMAROSAN!


Az Inter meccsével egyidejűleg még három találkozót rendeztek meg, pályán volt többek között két feljutó is, a régóta visszavágyó Parma, valamint a korábban szintén többször élvonalban szereplő Empoli is – mindkét klub hazai pályán, ahogy a Nagy Ádámot foglalkoztató Bologna is otthon játszott.

A Parma hiába vezetett kettővel az Udinese vendégjátéka alkalmával, a véghajrára 2-2 volt az eredmény! Így hát nem tudta megőrizni előnyét az egyik nagy feljutó, végül pedig tehát egy pontot tudott csak otthon tartani az együttes, ennek pedig a mérkőzés egészét tekintve az Udinese csapatánál örülhetettek.

Ezzel szemben az Empoli 2-0-ra győzött, egy első félidő és egy a második félidő elején szerzett góllal. A vereség elszenvedője az elmúlt szezon hajrájában bennmaradást kiharcoló Cagliari volt.

A Bologna is otthon játszott, vendége a Spal volt. A hazaiak Nagy Ádám nélkül kezdték meg a meccset, de 0-0-s állásnál a magyar játékos az 56. percben Pulgar helyett lépett pályára, ám két sárga lapot begyűjtve a lefújás előtt kiállította őt a jazekvezeto! Végül a három pontot a Spal szerezte meg, melynek gólját a 72. percben Kurtic szerezte, így hát a bolognai klub számára nem indult túl jól a szezon.

Parma – Udinese • 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Inglese (43.), Barilla (59.), ill. De Paul (59. – büntetőből), Fofana (69.)

Empoli – Cagliari • 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Krunic (14.), Caputo (52.), ill.

Bologna – Spal • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Kurtic (72.)
Kiállítás: Nagy Ádám (89.), ill.