Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Dortmund most a Liverpoolból hozna csatárt

Hamarosan megkezdődik a német pontvadászat is, a Borussia Dortmundán azonban még akadnak hiányosságok a keretben. Kell még egy gólérzékeny csatár – Angliában találtak is egyet.

Kép: The Liverpool Offside

Tavaly távozott Dortmundból Aubameyang, a pótlására hozott Batshuayi pedig szintén lelépett – habár a sárga-feketék keményen dolgoztak azon, hogy meg tudják tartani. A belga végül a Valenciát választotta, ez viszont nem vigasz a Borussiának, hiszen igazi belső támadó nélkül készülnek megkezdeni az új szezont.

Tehetséges támadók persze vannak a csapatban: Reus, Pulisic, Philipp, Sancho, vagy Bruun-Larsen sem ügyetlen, csak hát ők nem olyan típusú csatárok mint a korábban említett két gólvágó – sokkal inkább szélsők. Ott van persze a 18 éves Isak, aki nagy ígéret és idővel abszolút joggal merülhet majd fel a neve ebben a pozícióban, ám ez most még talán korai lenne. Lyuk van a keretben, kell egy új ember.

A Liverpool Echo úgy tudja, Divock Origi lehet az a valaki. Könnyen mozdítható, 27 milliós vételára pedig még a németek számára is vállalható lehet. Ráadásul a 23 éves belga támadó sem áll nagyon rosszul tehetség dolgában – még ha ebből a PL-ben eddig nem is tudott olyan nagyon sokat megmutatni.

Firmino, Sturridge és Solanke is előtte áll a rangsorban, a klub pedig eladólistára tette. A Wolverhampton be is jelentkezett érte, de a játékossal nem sikerült megegyezniük – a Vörösök azonban töretlenül hisznek abban, hogy ezen az áron el tudják passzolni Origit még ezen a nyáron. A Dortmund pedig egy valós opció lehet ebben az ügyben.