Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lewandowski újabb lépést tett a távozás felé?

Robert Lewandowski ügye csak nyúlik, mint a rétes tészta. Minden tiszteletünk azon olvasónké, aki egy szusszal fel tudja olvasni a támadó elmúlt néhány hónapjának rövid kivonatát: ügynököt cserélt, új ügynöke bejelentette távozási szándékát, a Bayern vezetősége hallani sem akart elengedéséről, pocsékul szerepelt a vb-n, ezzel elriasztotta a kérőket, így nem maradt más választása, mint kibékülni a klubvezetéssel, majd csúcsformában visszatérni. A szappanopera-allergiában szenvedőknek van egy rossz hírünk: ma új epizód látott napvilágot Lewachuy főszereplésével.

A Sky, és a Bild egybehangzó értesülései szerint Robert Lewandowski 2020-ig meghosszabbítja a Neymar-üzletben, és más gigatranszferekben is közreműködő ügynöke, Pini Zahavi augusztus végén lejáró szerződését. Bár önmagában ez nem jelenti azt, hogy a lengyel támadó távozni szeretne, az izraeli sáfár legjobb nevű játékosai ritkán töltik legjobb éveik jelentős részét egyetlen gigásznál. A Lewandowski távozásával kapcsolatos pletykák megalapozottságát az is kitűnően mutatja, hogy a Bayern München vezetősége egyenesen rühelli Zahavit, akivel ennek ellenére szeretne összedolgozni. Hoeneß nemrégiben egy cinikus megjegyzéssel jelezte az üzletember irányába tanúsított ellenszenvét:

“Lewandowski előtt mindig nyitva állt az ajtónk, csak az ügynöke előtt nem. Négyszer, vagy ötször keresett, hogy védence távozását kivívja, de sosem adtunk neki lehetőséget a megbeszélésre. Azt mondtam neki, hogy legközelebb szeptember 2-án (az átigazolási időszak lezárta után – a szerk.) érek rá.”

Vajon jól járt a Bayern, hogy megtartott egy kétséges elszántságú klasszist, amikor Zahavival együttműködve akár egy másik sztárcsatárt, plusz némi pénzt is leakaszthattak volna?