Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin válogatott: még a kapitány sem tudja mi lesz Messivel!

Szenvedve ugyan, de továbbjutott a csoportjából Argentína az idei világbajnokságon, hogy aztán a nyolcaddöntőben azonnal ki is zuhanjon. A négy évvel ezelőtti ezüstéremhez képest elképesztő volt a különbség, pedig azóta csak még jobbak lettek a játékosaik. A dráma után Messi gyorsan be is jelentette, hogy ebben a naptári évben már nem szeretné magára húzni az „Albiceleste” mezét. Persze döntése akár végleges is lehet….

Legutóbb teljesen lemondta a válogatottságot Leo Messi, pedig akkor „csak” egy Copa America győzelemről maradtak le. A Barca sztárja a mostani csalódás után egyelőre még nem közölt semmilyen hivatalos álláspontot, mindössze azt, hogy 128 válogatott fellépés után pihenésre van már szüksége idén.

A napokban került kihirdetésre az argentin keret, és az FC Barcelona játékosa tényleg nincs benne a még így is remek névsorban. A Guatemala és Kolumbia ellen készülő nemzeti csapat megbízott kapitánya, Lionel Scaloni ugyan igyekszik határozottnak látszani, mégis érezhető, hogy őt is zavarja a Messi körüli bizonytalanság:

„Beszéltem vele, és abban egyeztünk meg, hogy nem hívom be őt ezekre a meccsekre. Őszintén szólva nem beszéltünk arról, hogy mi fog történni a jövőben. Más senki nem mondta nekem, hogy nem akar jönni az argentin válogatottba. Minden döntést úgy hoztunk meg, hogy az a csapat javára váljon, és az a jövőt szolgálja. Úgy érzem, hogy ez a megújulás ideje.”

– utalt a kimaradó Sergio Agüero (Manchester City) és Andel Di María (PSG) személyére Jorge Sampaoli egykori segítője, és utódja.