Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: Hazai veresége után, El-közelben a Vidi

Óriási lehetőség kapujában a MOL Vidi FC, hiszen egy esetleges győzelemmel közelebb kerülhetett volna a BL-csoportkörös álmaihoz. 2009-ben volt utoljára magyar csapat a BL-főtábláján, de a magyar bajnok többszörösen is hátrányban van ellenfelével szemben, hiszen újabb hazai pályát kellett megismernie, mert eleddig a Groupama Arénában csak vendégként járt.

(Fotó: origo.hu)

Marko Nikolics megpróbálta meglepni az ellenfelet, hiszen középcsatárként Danko Lazovicsot küldte csatasorban, így Marko Scsepovics a kispadra került. Lazovics mögött Kovács István és Huszti Szabolcs volt a két támadó középpályás, míg Nego, Hadzic és Nikolov a védők előtt játszott. A Vidi úgymond a legerősebb sorát vetette be, pedig hétvégén a Budapest Honvéd ellen is így tett Nikolics mester. Ellenben a következő bajnoki fordulót elhalasztották a fehérváriak, hogy legyen idejük pihenni a visszavágóra… Az athéniaknál a Celtic elleni visszavágóhoz képest visszatért eltiltásából Konsztantinosz Galanopulosz, és vállalta a játékot a csapatkapitány balszélső, Petrosz Mantalosz. Az AEK Athén húsz évvel ezelőtt járt már a Groupama elődjében az üllői úti “Szentélyben”,  akkor 4-2-es vereséget szenvedtek. Ennek a görögök örülhettek a meccs után, mert a 90.percben még 4-0 volt az állás. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a Fradit is kizárták az első osztályból, de az AEK se járt jobban, hiszen őket korábban a harmadik vonalba száműzték szintén anyagi gondok miatt.

A csapatok nem estek egymásnak, fegyelmezetten védekeztek. “Hogy lesz ebből vezetés?” – tették fel a kérdést a fehérváriak egymásnak, hiszen ha mindkét csapat jól védekezik, a kontrákra is nehéz lesz berendezkedni. A 22.percben óriási bajba került a Vidi. Huszti rátaposott az elécsúszó Bakaszetasz lábára, teljesen jogosan, villant is az egyből piros. A középpályás a Vidi egyik legrutinosabb tagja (vele egyidős Juhász és Lazovics 35 évesek), de ez nagyon fegyelmezetlen mozdulat volt. A 30.percben Nego egy “csúnyább” mutatványt vitt véghez, mint Huszti, mégis ő csak sárgát kapott. A helyszínen mindenki egyet értett abban, hogy vagy ez is piros, vagy az előző se volt az. A 35.percben pedig az első helyzetből megszerezte a vezetést az AEK Athén. Bakaszetasz 15 méteres, ballábas lövését Kovácsik bravúrral védte, ám pont a jobb oldalon érkező Klonaridis elé, aki közvetlen közelről a hálóba lő. A 39.percben Barkasz védett óriásit, egy baloldali beadásra Fiola kiváló ütemben jött, kapura fejelt úgy hét méterről, a kapus reflexmozdulattal védett. Majd Mantalosz beadását Klonaridisz lőtte rá 12 méterről, de Kovácsik védett. Majd még kisebb lehetőségek adódtak, de komolyabb veszély nem lett belőlük, így 1-0-ás AEK előnnyel vonulhattak be a csapatok az öltözőbe.

(index.hu)

A 49.percben már 2-0-ra vezettek a görögök! Bakaszetasz 17 méterre egy csellel lövőhelyzetbe került, tizenhat méterről lőtt, megpattant a labdája, így esélye sem volt Kovácsiknak a védésre! Az 53.percben Bakaszetasz ismét bekerült a jegyzőkönyvbe, de ezúttal nem a pozitív oldalra. Róla állították ki Husztit, szerzett egy gólt, majd ő is a kiállítás sorsára jutott. A görög Nego bokájára taposott rá, a bíró pedig gondolkozás nélkül mutatta fel neki a pirosat. Ami az egyik oldalon piros, az a másikon is. Az 54.percben Marko Scsepovicsot beküldte Nikolics Nikolov helyére. Tehát középpályást csatárra váltott, kellett ugyanis a gól. 56.percben ismét Kovácsik-bravúr.  Kiváló görög passzkombináció végén Mantalosz fejelt, de a magyar kapus kiütötte a bal alsó sarok elől. Majd Hult kiszorított helyzetből hat méterről nem találta el a kaput. A 68.percben feljött egy gólra a Vidi! Lazovics kapott egy kiváló labdát Kovács Istvántól, labdaátvétele után védőjét elfektette, betört a tizenhatoson belülre s a kapuba talált. A gól után feltámadt a Vidi, előbb Kovács lőtt, de Barkasz könnyedén védett. Majd Scsepovics lövése gyengén a bal sarok mellett szállt el. Hadzic 22 méteres lökete pedig épp, hogy a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A fehérvári szurkolók, hirtelen drukkerekké változtak, hiszen az addig csendben ülő nézők, teli torokból kezdték buzdítani övéiket. A 78.percben Stopira kapott kiváló labdát a tizenhatoson belül lövését egy védő blokkolta, majd Nego elé került a labda, de nem érte el, s kipattant az alapvonalon tőle. Nagyon-nagy helyzet volt. A 93.percben Lazovics lőtt húsz méterről, de labdáját szögletre mentették a védők.

A 94.percben Rocchi lefújta a meccset, mely után emelt fővel jöhetett le a Vidi a pályáról, igaz a hazai pályán elszenvedett vereség után, nagyobb az esély az El-csoportkörre, mint a BL-főtáblára.

MOL Vidi FC – AEK Athén (görög) 1-2 (0-1)
Helyszín: Budapest, Groupama Aréna,
Vezette: Gianluca Rocchi (Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini – olaszok)

Gólszerzők: Lazovics (68.p) ill. Klonaridis (35.p), Bakaszetasz (49.p)
Sárga lapok: Lazovics (25.p), Nego (30.p) ill. Klonaridis (25.p), Galanopoulos (37.p)
Kiállítva: Huszti (22.p) ill. Bakaszetasz (53.p)

MOL VIDI FC: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (M. Scsepovics 54.p) – Kovács I., Huszti – Lazovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
AEK ATHÉN: Barkasz – Bakakisz, Ikonomu, Lambropulosz, Hult – Galanopulosz (Alef 67.p), Simoes – Bakaszetasz, Klonaridis (Lopes 82.p), Mantalosz – Livaja (Ponce 86.p). Vezetőedző: Marinosz Uzunidisz