Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: egyre közelebb a csoportkör – eredmények

Most már az Európa-liga csoportköréről van szó, így egyre nagyobb a tét a kluboknak. A sorozat rájátszásában az első találkozóit játszották a csapatok, a kora esti mérkőzések eredményei pedig itt megtalálhatóak. 

Az Európa-liga rájátszásában két ág van a bajnokcsapatok ágán 16 csapat, a nem bajnokcsapatok ágán 26 csapat vesz részt oda és visszavágós rendszerben. A párosítások győztesei a csoportkörbe jutnak.

Az európai top bajnokságok csapatai közül csak a Sevilla volt pályán ebben az időpontban, akik igencsak megszenvedtek a cseh Sigma Olomouc ellen. A mérkőzés végén azonban sikerült megszerezniük a győztes gólt, ráadásul idegenben, így nagy előnnyel várhatják a visszavágót.

Sigma Olomouc (cseh) – Sevilla (spanyol): 0-1
Gólszerzők: – ill. Sarabia (84.)

További eredmények

Torpedo Kutaisi (grúz) – Ludogorets (bolgár): 0-1
Gólszerzők: – ill. Wanderson (45+1.)

A BL-ből a Vidi által kiejtett Ludogorets az Európa-liga selejtezőjében folytatta az európai szereplését, és örülhettek is, hiszen ha szolidan is, de megnyerték az első párharcot a grúz csapattal szemben.

Zenit (orosz) – Molde (norvég:) 3-1
Gólszerzők: Dzjuba (71.), Zabalotnyi (80.), Mevlja (90.) ill. Hestad (42.)

Nem történt meglepetés a találkozón, a papírforma szerint is erősebb Zenit, szinte már le is zárta a továbbjutás kérdését, ám a Molde bízhat abban, hogy idegenben tudott egy gólt szerezni.

Trencin (szlovák) – AEK Larnaca (ciprusi:) 1-1
Gólszerzők: Sleegers (55.) ill. Acoran (60.)

A Trencin megfelelő ellenfélt talált a ciprusi csapat személyében, hiszen csak egy döntetlent értek el, ráadásul az első gólt után szinte rögtön jött a válasz.

APOEL (ciprusi) – Asztana (kazah) 1-0
Gólszerzők: Caju (79.) ill. –

Az APOEL, amelynek már Balogh Norbert is a játékosa, a kazah Asztanával találkozott, és egy kései góllal nyerni is tudtak, így előnnyel futhatnak neki a következő találkozónak.

Sheriff Tiraspol (moldáv) – Qarabaq (azeri) 1-0
Gólszerzők: Kapic (9.) ill. –

A Sheriff Tiraspol egy korai góllal szerezte meg a vezetést, és kitartottak a lefújást jelentő sípszóig, így előnnyel utazhatnak majd Azerbajdzsánba.

Suduva (litván) – Celtic (skót) 1-1
Gólszerzők: Verbickas (13.) ill. Ntcham (3.)

Nem volt szerencséje a Celticnek, mert annak ellenére, hogy a 3. percben már vezetést szereztek, a 12. percben kiegyenlített a litván ellenfél, a hátralévő időben pedig egyik csapat sem talált már be. A skótok szerencséje, hogy idegenben szereztek gólt.

Sarpsborg 08 (norvég) – Maccabi Tel Aviv (izraeli) 3-1
Gólszerzők: Heintz (2.), Nielsen (7. – büntetőből), Mortensen (56. – büntetőből) ill. Kjartansson (13. – büntetőből)

Három büntetőt is megítélt a játékvezető a mérkőzésen, ám a norvég csapat kapott ebből többet, ráadásul a tizenegyesek mellett is betaláltak, így meglepetésre kikapott a Maccabi, akiknek nagyon össze kell szedniük magukat a visszavágón.

Malmö (svéd) – Midtjylland (dán) 2-2
Gólszerzők: Rosenberg (12.), Antonsson (25.) ill. Wikheim (60.), Okuson (77.)

Sokáig úgy tűnt, hogy a Malmö könnyedén fogja megnyerni ezt a mérkőzést, ám a dánok a második félidőben feltámadtak, és kiegyenlítettek, ezzel pedig elérték, hogy legyen esélyük a továbbjutásra.