Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Griezmann szállította a gólt és a három pontot az Atleticónak

A második fordulóig kellett várni az Atletico Madrid első idei győzelmére a La Ligában, ahol az újonc Rayo Vallecano ellen hozták a szokásos formájukat.

Kép: AS.com

Mind a két csapatnak komoly ellenfele volt az első fordulóban és nem is volt sok okuk az örömre. Az Atletico csak egy 1-1-es döntetlent tudott elérni a Valencia otthonában, míg a Rayo nagy különbségű zakóba futott bele a Sevilla ellen. Javítani tehát volt min és az első félidő arról árulkodott, hogy ez kicsit mind a két oldalon sikerült is. Az Atletico kezdeményezőként lépett fel, sok labdaszerzésük volt és oda is tudtak érni a Rayo kapuja elé néhány alkalommal. Magabiztosságuk azonban a tizenhatoson belül elszállt és nem tudtak kiteljesedni.

A vendégek védelme ezúttal sem állt mindig a helyzet magaslatán, de – a múlt heti párharcukkal ellentétben – ezúttal tudták tartani magukat. Csúsztak-másztak, képességbeli hiányosságaikat pedig lelkesedéssel kompenzálták – ez kellett ahhoz, hogy kapott gól nélkül tudják abszolválni az első játékrészt. Ráadásul olykor még támadgattak is: volt 5 lövésük, ám kaput egyik sem talált.

A második félidő sokkal nyugodtabbnak nézett ki, mint amilyenre számítani lehetett. A madridiak nem estek neki ellenfelüknek, a Rayo pedig képes volt megnyugodni és időnként abszolút partnerei tudtak lenni Simeone együttesének. A közeli képeken azt lehetett látni, hogy az Atleti futballistái szenvednek, vágják a pofákat, frusztrálja őket, hogy nem haladnak – ezzel szemben a végkifejlet pontosan azt hozta számukra, mait már oly’ sokszor korábban.

A 63. percben egy szöglet után Savic fejelte el a labdát, ami pont Griezmannhoz került, aki azonnal a kapuba továbbította azt. Meglett tehát a vezetés, szinte a semmiből – minden adva volt egy “szokásos” 1-0-ás sikerhez, hiszen a Matracosok nagyon élvezik azt, amikor a másiknak kell produkálnia valamit, nekik pedig megvan a hőn áhított gól. A Rayo erőt vett magán és bizonyította: nem rossz csapat ez, képesek kultúráltan játszani és akár még az Atletico ellen is oda tudják tenni magukat a mezőnyben.

A csoda azonban elmaradt, a fővárosiak lehozták a hajrát kapott gól nélkül és bezsebelték a győzelmet. Ezzel már 4 ponttal állnak a táblázaton, a Vallecano viszont két vereséggel 0 pontos – ilyen játékkal viszont lesz ez még jobb is számukra.

https://www.youtube.com/watch?v=OwE3qoaJuUM

Atletico Madrid – Rayo Vallecano 1-0 (0-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano (Madrid), Vetette: Gonzalez Gonzalez
Gólszerzők: Griezmann (63.)
Sárga lap: Koke, ill., Alvaro Garcia
Piros lap: –

Atletico Madrid: Oblak – Lucas Hernandez, Godin, Savic, Juanfran – Lemar, Saul Niguez, Rodri, Angel Correa (Koke) – Diego Costa, Griezmann (Gelson Martins). Edző: Simeone.

Rayo Vallecano: Alberto Garcia – Alex Moreno, Ba, Amat, Advincula – Elustondo, Comesana (Pozo) – Alvaro Garcia (Sergio Moreno), Trejo, Kakuta (Medran) – Embarba. Edző: Michel.

Korábbi meccs:

Alaves – Betis 0-0
G.: