Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: Idegenbeli 1-1 után irány az El-csoportkör!

Nagyon nem variálta meg Marko Nikolics az előző heti kezdőcsapatát, hiszen az eltiltott Huszti Szabolcs helyére Marko Scsepovics került be, s ennyi is volt a változás. Igaz nem is nagyon volt oka a szerb trénernek változtatni, hiszen amikor egyenlő létszámmal voltak az előző heti meccsen a felek, a Vidi igenis felvette a kesztyűt a görögökkel. A 2-1-es vereség viszont azt jelentette, hogy legalább két gólt lőnie kell a magyar bajnoknak a görög ellen, s ezt majdhogynem mindenki sejtette, hogy ez szinte lehetetlen küldetés.

(index.hu)

A héten szerződtetett bosnyák “csoda csatár” Hodzic még a keretben nem szerepelhetett, lévén a Dinamo Zagrebben már játszott BL-selejtezőt, így legközelebb csoportmeccsen léphet pályára, meg amúgy is a két összecsapás között lett szerződtetve, a nevezés pedig az előző hét elején lejárt. A Vidi rápihent a visszavágóra, hiszen az Újpest elleni bajnokija elmaradt, így már két meccset kell valamikor bepótolnia. A kérdés már csak az, hogy mikor, hiszen általában az ilyen meccseket a nemzetközi kupameccsek napjain szokták pótolni. No a Vidinek pedig akkor is jelenése lesz. Ősszel még hat nemzetközi kupameccset játszhatnak a fehérváriak, azért bízzunk benne, hogy minden alkalommal nem akarnak majd rápihenni, mert a végén még jövő nyáron is bajnokikat fognak pótolni.

Az első félórában, komolyabb kapura lövés nem történt, a görögök támadta, a Vidi védők pedig volt mikor üggyel-bajjal, de mindig megakadályozták őket a kapura lövésben. A harmincadik percben, pedig Lazovics végezhetett el egy szabadrúgást jó huszonhét méterről, ő megcélozta a felső sarkot, s Barkasz a görögök kapusa óriási vetődéssel kipiszkálta azt. No ez felpiszkálta az AEK-et, hiszen egyből ők is eltalálták a kaput. André Simoes jobblábas lövését ütötte ki Kovácsik. Majd egy szöglet utáni kavarodás, Mantalosz középre küldte erőből a labdát, Kovácsik védett, majd a védelem üggyel-bajjal tisztázni tud. A 42.percben Hadzic ügyetlenkedett, majd elcsúszott,s megakadályozva, hogy a görögök meglóduljanak sárgát érően lerántotta ellenfelét. A szünetig már nem történt komolyabb lehetőség, a csapatok 0-0-ás döntetlennel vonultak be az öltözőbe, mely az AEK 2-1-es összesítésbeli vezetését jelentette.

(mti)

A második félidő nem úgy indult, ahogy reméltük. Nem azért mert beállt Pátkai Máté, Boban Nikolov helyett, hanem gyorsan tizenegyeshez jutott a hazai csapat. Hélder Lopes Fiola visszahúzta, büntető. Melyet Mentalosz végzett el félmagasan a kapu jobb oldalába bombázta. Majd nem sokkal később Fiola futott el a jobb szélen középre adott Galanopulosz pedig a saját kapujának irányába szabadított fel. Nem sok hiányzott az öngólhoz. Az 58.percben Nego kapott kiváló labdát, a kapus rosszul jött ki, a védő sem volt a leghatározottabb, így a francia kicsit alá nyesett, s labdája a kapuban kötött ki. A 68.minutumban ismét Nego lőtt 17 méterről, s épp, hogy a kapu mellett szállt el a labda.Majd Scsepovicsot szerelték a tizenhatoson belül, de a labda Lazovics elé került, aki futtából, 26 méterről laposan kapu mellé lőtt. Scsepovics lőtt a 71.percben 18 méterről, de Barkasz szögletre tornászta. Livaja két biciklicsel után a bal oldalról lőtt, Kovácsik szögletre nyomta a labdát. A 80.percben emberhátrányba került az AEK Athén. Hélder Lopes egyből pirosat kapott! A szabadrúgást Lazovics végezte el, de nem eléggé a szélre, így Barkasz oldalra ütötte vetődve.  A görögök ekkor elkezdtek egyre inkább az eredmény tartására figyelni, támadóik helyére ugyanis védekezőbb felfogású focistákat küldött be az edzőjük. Öt perc hosszabbítás jelzett a játékvezető, melyből az első kettőt sérülés miatt elhúzták a hazaiak. A 97.percben egy távoli lövést védett Kovácsik! Majd Juhász elé került a labda a tizenhatos előterében, de a korábbi válogatott hátvéd túlságosan alányúlt, így hiába nézte a kapus a lövését, nem talált kaput. A 98.percben lefújta Marciniak az összecsapást. A Vidi ugyan nem tudott továbbjutni az AEK Athénon, de az elmúlt hetek teljesítménye alapján, több magyar szurkoló szívébe belopta magát.

A lefújás utáni percekben elszabadultak az indulatok, a bíró több sárga lapot is kiosztott. A hazaiaktól a korábban lecserélt Livaja, a Viditől Lazovics kapta meg a sárga kártyát.

AEK Athén (görög) – MOL Vidi FC 1-1 (0-0)
Helyszín: Athén, Olimpiai Stadion
Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)

Gólszerzők: Mentalosz (11-esből, 47.p) ill. Nego (58.p)
Sárga lapok: Livaja (lefújás után) ill. Nikolov (7.p), Nego (34.p), Hadzic (42.p), Fiola (47.p), Juhász (91.p), Lazovics (lefújás után)
Kiállítva: Hélder Lopes (80.p) ill. –

AEK ATHÉN:Barkasz – Bakakisz, Ikonomu, Lambropulosz, Hult – Galanopulosz, Simoes – Hélder Lopes, Klonaridis (Ponce 67.p), Mantalosz (Cosic 89.p) – Livaja (Alef 84.p).Vezetőedző: Marinosz Uzunidisz
MOL VIDI FC: 
Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (Pátkai szünetben) – Kovács I., Lazovics – M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics

Tj. :AEK Athén (3-2)