Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kétgólos előnyt szórakozott el a Bilbao, a Celta begyűjtötte a három pontot – videóval

A La Liga 2. fordulójának zárónapján találkozott egymással az Athletic Bilbao és a Huesca csapata. A baszkok már két góllal vezettek, amikre a Huesca válaszolni tudott két fantasztikus találattal, és az újonc csapat ezzel a 6. helyen áll a tabellán. A nap másik mérkőzésén a Levante a Celta Vigót fogadta. A valenciai csapat a mérkőzés végére összeszedte magát, de így sem tudta legyőzni a Celtát. 

Jobban kezdett a Bilbao, és a 8. percben már gólt is szereztek, de a játékvezető, miután visszanézték a videóbíróval a történteket, érvénytelenítette a találatot les miatt. A 23. percben Inigo Cordoba távoli lövését kellett védenie Wernernek, majd a 28. percben megint Cordoba nehezítette meg a kapus dolgát, aki most Muniainnal játszott össze, de Wernernek így is sikerült hárítania. A Huesca nem igazán tudott támadásokat indítani, mivel kénytelenek voltak védekezni.

A második félidőben viszont beindultak az események, és a 47. percben a Bilbao megszerezte a vezetést. Inaki Williams  passzolta oda a labdát a kapu előtt érkező Susaetának, aki a kapu jobb oldalába lőtt. A gól után a Huesca is belelendült, ám a 63. percben mégis a hazaiak növelték az előnyüket. Inaki Williams visszapaszát követően Yuri lőtte be a labdát a hálóba a kapus feje felett. Nem sokkal később, a 71. percben azonban a Huesca szépíteni tudott. Egy szöglet után a labda Miramonhoz került, aki nagyjából 20 méterről bombázott a hálóba. A Bilbaónak tepernie kellett az eredményért, és a 83. percben nagyon közel álltak a gólhoz, de Inaki Williams lövése a a bal kapufáról pattant vissza. A hazaiaknak valóban nem volt szerencséjük, mivel a 87. percben kiegyenlített a Huesca. Gonzalo Melero tette vissza a labdát a remekül érkező Ezequiel Avilának, aki ráfordulásból gyönyörű gólt szerzett. Három perccel később Cucho próbálkozásából a vendégek a győzelmet érő gólt is megszerezhette volna, de végül maradt a döntetlen.

Athletic Bilbao – Huesca: 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Susaeta (47.), Yuri (63.) ill. Miramon (71.), Avila (87.)
Sárga lap: Raul Garcia (42), Iturraspe (73.) ill. Pulido (72.), Musto (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

Nagyon jól kezdett a Celta Vigo a Levante ellen. Már a 10. percben megszerezték a vezetést, amikor egy szöglet után Maxi Gomez fejesét Sisto szedte össze, majd éles szögből fantasztikus gólt lőtt. A Levantének nem sok momentum jutott, és a 35. percben a Celta már a második találatát szerezte. Most Sisto volt az, aki előkészítette a labdát Maxi Gomeznek, aki a kapus lábai között a hálóba lőtte a játékszert.

A második félidőben is a Celta volt fölényben. A 69. percben Sisto egy szabadrúgást követően a felső lécet találta telibe, majd még ugyanebben a percben Araujo is eltalálta fejesével a jobb kapufát. A Levante első nagy helyzete a 78. percben érkezett, amikor Sergio Alvarez jött ki rosszul a kapujából, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető. Morales állt a labda mögé, és kapu bal alsó sarkába lőtt. A hazaiak innentől kezdve nagyon belehúztak, hogy legalább egy pontot szerezzenek, de a Celta kivédekezte a rohamokat.

Levante – Celta Vigo: 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Morales (78. – büntetőből) ill. Sisto (10.), Maxi Gomez (35.)
Sárga lap: Campana (78.), Rober (90+6.) ill. Mallo (73.), Alvarez (77.), Boufal (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

A spanyol bajnokság állása a 2. forduló után: