Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított a MOL Vidi kapitánya

2017 decemberében hosszabbította meg 2018 nyarán lejáró szerződését Juhász Roland a MOL Vidi FC-vel (akkor még Videoton) 2019 nyaráig. Most nem várták meg a karácsony, már szeptember első napján megtoldották a kontraktust egy évvel, így a csapatkapitány 2020 nyaráig biztos, hogy folytatja pályafutását.

                                                                          Forrás: origo.hu

Egy 35 éves játékosnál már rendre megkérdezik, meddig lehet még a pályán. Juhász Roland fiatalokat megszégyenítő módon hajtotta végig a MOL Vidi FC BL-selejtezői meccseit, így nem lehet azt mondani, hogy könyörületből tartották a klubnál. A válogatottságtól fiatalon (hiszen egy 33 éves hátvéd még bőven eljátszott volna a válogatottban is két évig) visszavonuló védő, így 37 éves koráig még biztos, hogy a pályán segíti a fehérváriakat. Juhász 2013 januárjába szerződött Fehérvárra, előbb kölcsönbe a belga Anderlechtől, majd végleg. Eddig 140 bajnokin lépett pályára, melyeken 17 gólt szerzett a Videotonban, majd a Mol Vidiben. Kétszer nyert bajnoki címet, s háromszor ezüstérmet. Az MTK-ban nevelkedő focista, nyilatkozatában is előre vetítette, hogy minden bizonnyal ez az utolsó profi szerződése.

Boldog vagyok, hogy ilyen szinten bíznak még bennem a klubnál, főleg azt figyelembe véve, hogy gyakorlatilag még csak most kezdődött el a szezon. Ez azért egy idősebb játékos esetében nagyon pozitív visszajelzés. Pályafutásom során az MTK-ban – profi játékosként – 8 évet töltöttem el, az Anderlechtnél 7 és felet, és amikor lejár 2020 nyarán a vidis szerződésem, akkor majd elmondhatom magamról azt, hogy a Vidiben is 7 és fél évet játszottam. Már korábban kijelentettem, hogy a Vidiben szeretném befejezni a labdarúgó-pályafutásomat, most már gyakorlatilag biztosan kijelenthető, hogy itt fogom majd szögre akasztani a csukámat. Köszönöm a csapattársaknak, a vezetőedzőnek és persze Kovács Zoltán sportigazgatónak is a bizalmat. Jól érzem magam a bőrömben, de ami a legfontosabb számomra, hogy addig játsszak, amíg hozzá tudok tenni a csapat eredményességéhez, amíg húzóembernek számítok. Sosem elégedtem meg a középszerűvel, és nem is fogok a jövőben sem. Sokan kérdezhetik, hogy 35 évesen mi motiválhat még. A Magyar Kupát például nagyon szeretném megnyerni a Vidivel, de a bajnoki cím elnyerését sosem lehet megunni, úgyhogy ez is óriási motiváció számomra. Remek érzés, hogy idén sikerült kiharcolnunk az Európa Liga csoportkörbe való jutást, de láttuk, hogy képesek lehetünk akár a BL csoportkörbe is bejutni, jövőre mindenképp szeretnénk újra ezért harcolni, és akkor remélem az összes akadályt sikerrel vesszük. Nem utolsó sorban az egész csapat nagyon várja már, hogy birtokba vehessük a vadonatúj Sóstói Stadiont, hiszen a csapat ide, Székesfehérvárhoz tartozik, nem csak a szurkolóknak, de nekünk is nagyon hiányzik az “otthonunk”, boldog vagyok, hogy nem csak fél évet játszhatok majd az új Sóstói Stadionban“- nyilatkozta a szerződés hosszabbítás után a molvidi.hu-nak.

Juhász Roland az előző szezonban is nagyszerű teljesítményt nyújtott végig a bajnokságban, és csapatkapitányként is rengeteget hozzátett a bajnoki cím megszerzéséhez a pályán és a pályán kívül is. Közösen arra az elhatározásra jutottunk, hogy újabb egy évvel meghosszabbítjuk a jövő nyáron lejáró szerződését. Nagyon örülünk annak, hogy továbbra is érez magában annyi erőt és motivációt, hogy folytassa a pályafutását, biztos vagyok abban, hogy ugyanolyan magas szinten fog futballozni, ahogy tette azt az előző szezonban, de az új idényben nyújtott teljesítményét is nyugodtan kiemelhetjük. A munkájával, hozzáállásával igazi példakép a futballpályán és azon kívül is” – szintén a klubhonlapnak, de ezt már Kovács Zoltán sportigazgató mondta.