Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simeone: “Az én felelősségem volt”

Ahogyan arról beszámoltunk, az Atlético Madrid szombat este váratlan vereséget szenvedett a Celta Vigo ellen a spanyol bajnokság (La Liga) 3. fordulójában. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a “Matracosok” mestere a tőle megszokott őszinteséggel beszélt a fiaskó után.

“A meccs egy nagyon jó ébresztő volt számunkra, legfőképpen nekem.”

“Már a Rayo elleni mérkőzésünk utolsó 10 perce is gyengébbre sikeredett, és sajnos ezt a játékot hoztuk ma a második játékrész elején, amikor a rövid zárlat alatt két gólt is elszenvedtünk. A teljes felelősség az enyém, azt hiszem nem voltam elég meggyőző a félidőben. Nem játszottunk jól, ellenben a Celta kellően éles volt, kihasználta a hibáinkat, és gyakorlatilag öt perc alatt eldöntötte a mérkőzést” – értékelt az Atlético mestere.

A friss Európa-liga-, és Európai Szuperkupa-győztes madridiak három forduló után négy ponttal csupán a La Liga középmezőnyében szerénykednek.

Simeone 2011 óta irányítja az általa játékosként is több ízben erősített “Matracosokat”, s jelentős szerepe volt abban, hogy a fővárosi gárda a spanyol középmezőnyből Európa élcsapatai közé emelkedett: regnálása alatt egy bajnoki címet, egy Spanyol Kupát, két Európa-ligát és két Európai Szuperkupát hódított el az együttes, miközben két BL-döntőt is játszott.