Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Griezmann: “Nem tudom mit kellene még tennem azért, hogy Aranylabdát nyerjek?!”

Az Atlético Madrid klasszisa a francia válogatott edzőtáborában adott interjút a L’Equipe című sportnapilapnak, melyben az őt már jó pár hónapja övező Aranylabda-kérdésről is beszélt.

(Kép: as.com)

Az Atléticó Madriddal Európa-ligát, majd európai Szuperkupát -, a kettő között pedig a francia válogatottal világbajnoki címet szerző Antoine Griezmann utalt arra, hogy nem titkoltan szeretne az Aranylabda-szavazáson is az élen végezni.

“Azt hiszem ez karrierem legszebb éve. Nem csak a gólok jöttek, hanem végre trófeákat is nyertem. Hogy gondolok-e az Aranylabdára? Természetesen, hiszen nincs rangosabb egyéni cím ennél a díjnál. Úgy érzem fokozatosan kerülök egyre közelebb hozzá. Hogy idén nyerhetek-e? 2016-ban ott voltam a végső három esélyes között. Akkor elveszítettem két döntőt is, viszont most megnyertem hármat! Ha most sem nyernék, azért csodálkoznék azon, hogy mégis mit kellene tennem még ennek érdekében.” – Így Griezmann a neves francia lapnak.
Az Atleti csatára hozzátette, tisztában van azzal, hogy nehéz megnyerni ezt az elismerést, hiszen még csak 5 jelöltet is nehéz kiállítani – ő például nem tudna egyértelműen dönteni, mivel annyi a remek futballista.

A francia klasszis ezt követően leejtette egy-két mondatot, hogy azért vegyes érzések fogják el mostanság, hiszen nem érti például, miért nincs ott egyetlen francia játékosnak sem a neve a FIFA Év játékosa-díj jelöltjei között.

“Megnyertük a világbajnokságot Franciaországgal. Ha jól tudom, a legnagyobb torna ez a futball világában, melyet a FIFA szervez. Ennek ellenére hogyan lehet az, hogy nincs egy francia játékos sem a jelöltek között?” – Tette fel a költői kérdést – talán némiképp jogosan is – Griezmann.