Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Katalán rangadó az USA-ban!

A csapatok és a játékosok tiltakozása ellenére, a La Liga vezetősége megállapodott arról, hogy a következő 15 évben szezononként egy-egy mérkőzést az Egyesült Államokban játszanak le, a 2018-2019-es kiírásban a január 27-re tervezett Girona-Barcelona mérkőzés lesz az “áldozat”.

A L’Esportiu információi szerint a La Liga 1500 Girona-szurkoló repülőjegyét és szállodai szobáját is fizetné az akció keretein belül, hogy ne érezzék magukat megkárosítva, amiért csapatuk hazai mérkőzésére a jól megszokott, helyi stadion helyett a miami-i Hard Rock Stadiumba kell utazniuk a szomszédvár, Barcelona elleni katalán rangadóra. Eközben a Barcelona ötezer bérletes szurkolójának ugyancsak jegyet ajánlanak a mérkőzésre.

A tengerentúlon a labdarúgás megismertetése, népszerűsítése (meg bizonyára egy valag pénz) érdekében létrehozott megállapodást augusztus közepén jelentették be, s mindez hatalmas felzúdulást váltott ki a spanyol csapatok, játékosok és szurkolók körében egyaránt. Nem zárható ki az sem, hogy a csapatok esetlegesen bojkottálni fogják majd az amerikai fellépést…