Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: Eriksen remekelt a Bale vezette Wales ellen

A Nemzetek Ligája alsóbb divízóiban is folytatódtak a küzdelmek vasárnap. Az új sorozatban bemutatkozott Szlovákia és Dánia is.

B divízió, 1. csoport, 2.forduló

Ukrajna – Szlovákia 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Jarmolenko (80., büntetőből)

Az ukrán válogatott zárt kapus mérkőzésen fogadta a szlovák válogatottat Lviv-ben. Az ukránoknak ez már a második mérkőzésük volt a csoportban, hiszen csütörtökön Csehországban hátrányból fordítva a 93.percben biztosították be győzelmüket Zincsenko révén. A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, azonban a második periodusban a hazaiak minden követ megmozgattak a győzelem érdekében. A 80.percben a csereként beálló Tsyganov mindössze egy perccel pályára lépését követően megbolondította az Inter Milánó rutinos védőjét Škriniart és büntetőt harcolt ki, amit végül Jarmolenko értékesített, Dúbravka hiába kapott bele még a labdába nem tudta azt hárítani már. A hajrában a szlovákok előtt még akadt egy nagy egyenlítési lehetőség, a hazaiak csapatkapitánya a rangidős Pjatov megmentette a góltól a házigazdágakt és Sevcsenko mester tanítványai második győzelmüket is megszerezték a Nemzetek Ligájában és hat ponttal vezetik a csoportot a pont nélküli csehek és szlovákok előtt.

A csoport aktuális állása:

B divízió, 4. csoport, 2.forduló

Dánia – Wales 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Eriksen (32., 62., büntetőből)

Az első fordulóban Írország ellen kiütéses győzelmet arató walesi válogatott, a második körben máris megadta magát a dánok otthonában. Christian Eriksen vezérletével a hazaiak könnyed 2-0-ás sikert arattak hazai pályán a szigetországiak ellen. A Tottenham sztárja duplázott a mérkőzésen és ezzel Dánia győzelemmel debütált a Nemzetek Ligájában.

A csoport aktuális állása:

C divízió, 3. csoport, 2.forduló

Bulgária – Norvégia 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Vasilev (59.)

Ciprus – Szlovénia 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Sotiriou (69.), Stojanovic (89., öngól) ill. Beric (54.)

A C divízió 3.csoportjában a bolgár válogaottt egy szűk egygólos sikert aratott a csoport második fordulójában a norvégok ellen ezzel továbbra is százszázalékos csoportjában Bulgária. A csoport másik mérkőzésén Ciprus hátrányból fordított Szlovénia ellen, ezzel a szlovénok továbbra is pont nélkül állnak csoportjukban a tabella utolsó helyén.

A tabella aktuális állása:

D divízió, 1. csoport, 2.forduló

Grúzia – Lettország 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Okriashvili (77., büntetőből)

A legalsóbb divízió 1.csoportjában Grúzia ezúttal hazai pályán diadalmaskodott. A grúzok az idegenbeli kazachsztáni sikert követően hazai közönség előtt Lettország ellen egy hajrában szerzett büntetővel gyűjtötték be a három pontot és hibátlanul vezetik a csoportjukat, amivel miden esélyük megvan a feljutásra.

A csoport aktuális állása:

D divízió, 4. csoport, 2.forduló

Macedónia – Örményország 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Alioski (13., büntetőből), Pandev (59.)

Lichtenstein – Gibraltár 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Salanovic (32.), Wieser (72.)

A Nemzetek Ligája legalsóbb divíziójában a macedónok második mérkőzésüket is megnyerték és hibátlanul vezetik a csoportot, míg a csoport második meccsén Gibraltár második vereségét is elszenvedte.

A csoport aktuális állása: