Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: egy góllal, de dominálva győzte le Portugália az olaszokat – videóval

Portugália és Olaszország is egy igen érdekes felállásban lépett pályára, mivel mindkét edző úgy döntött, hogy kísérletezni fog kicsit a csapatával. Santos teret adott a fiataloknak, míg Mancini teljesen megkavarta a hátsó alakzatot. A portugálok nagy fölényben játszottak, és csak a szerencsén múlott, hogy nem gólokkal verték az olaszokat. 

Forrás uefa.com

Mindkét csapat a támadófocit részesítette előnyben, így mindkét oldalon szép támadásokat láthattunk, ám nagy helyzet egyik oldalon sem volt az elején. Az első kapura lövésre a 16. percig kellett várni, ekkor Chiesa lőtte el a labdát távolról, de Rui Patricio megfogta. A 20. percben egy szép támadás végén Andre Silva cselezte ki a védőket a tizenhatos széléről, majd lőtt, de Donnarumma védeni tudta a próbálkozást. A 26. percben Zaza csapta be a portugál védőket a kapu előterében, de végül Pepe mentett hatalmasat, így nem jutottak el az olaszok a lövésig. Egy perccel később nagy szerencséje volt a vendégeknek, amikor Bernardo Silva lövését Jorginho lőtte ki a gólvonalról. A portugálok egyre közelebb kerültek a gólhoz, a 32. percben Rui lövése Cristante lábán pattant meg, majd a felsőlécről került vissza a játéktérre. A hazaiak teljesen átvették az irányítást, a 34. percben ráadásul Criscito ellökte a tizenhatoson belül Pizit, de a játékvezető nem fújt büntetőt. Egy perccel később William Carvahlo eresztett el egy bombát, de nem találta el a kaput végül. A játékrész végére az olaszok feljavultak, több veszélyes támadást is tudtak vezetni, de a befejezéseik vagy pontatlanok voltak, vagy a portugálok kivédekezték őket.

A második félidőben azonban már nem húzták sokáig az olaszok, hiszen a 48. percben megszerezte Portugália a vezetést. Bruma iramodhatott meg teljesen egyedül a bal szélen majd középre passzolta Andre Silvának, aki nagyon okosan a bal alsó sarokba lőtte Donnarumma mellett a labdát. Az 53. percben akár már kettővel mehettek volna a portugálok, amikor Bernardo Silva csodálatos lövése után Donnarumma védett óriásit. A portugálok továbbra is nagyon lendületesen támadtak, és többször veszélyezették az olaszok kapuját, nem álltak be védekezni a gól után sem. Főleg Brumára nem tudtak odafigyelni a vendégek, és nehezen is tudták megállítani. A mérkőzés végére ismét feljavultak az olaszok, bár a portugálok elég visszahúzódva játszottak. A 85. percben azonban egy elvesztett labdából indulhatott meg Renato Sanches, aki a támadás végén lőhetett is, de Donnarumma bravúrral védett. A mérkőzés végén még próbálkozott az egyenlítéssel Olaszország, de ez ma nem jött össze nekik.

Portugália – Olaszország: 1-0 (0-0)
Helyszín: Da Luz stadion (Lisszabon) Vezette: William Collum (skót)
Gólszerzők: Andre Silva (48.) ill. –
Sárga lap: Neves (42.), Pepe (90+4.) ill. Criscito (42.), Chiesa (58.), Berardi (70.)
Kiállítás: – ill. –

Portugália: Rui Patricio, Rui, Dias, Pepe, Cancelo, William Carvalho (Oliveira, 86.), Neves, Pizzi (Renato Sanchez, 74.), Bruma (Gelson Martins, 77.), Bernardo Silva, Andre Silva. Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Olaszország: Donnarumma, Lazzari, Caldara, Romagnoli, Criscito (Emerson, 74.), Cristante (Belotti, 81.), Bonaventura, Jorginho, Chiesa, Zaza, Immobile (Berardi, 59.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

https://www.youtube.com/watch?v=QnZaPP6kxpw

Az A-divízió 3. csoport állása: