Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Napoli hazai BL-meccseire másik városba költözhet a csapat!

Az olasz élvonalban, és a Bajnokok Ligájában is érdekelt Napoli csapata a hazai BL-meccseit lehetséges, hogy mégsem hazai környezetben fogja lejátszani!

Megvan az esély arra, hogy nem a képen látható Stadio San Paolo gyepén játssza hazai BL-meccseit a Napoli! (forrás: napolicalcionews.it)

A Napoli csapata az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) évről-évre versenyez a bajnoki címért a Juventusszal, ezen felül pedig rendszeresen szerepel az európai kupaporondon. A nápolyi együttes a most zajló, 2018/2019-es idényben a BL-ben fog szerepelni, ráadásul elég ütős csoportban, ahol ellenfele lesz a Liverpool, valamint a PSG, és az elsőbálozó szerb Crvena Zvezda csapata is.

Ezzel együtt azonban a hazai BL-meccseit esetleg nem a nápolyi Stadio San Paolo gyepén játszhatja a Carlo Ancelotti által irányított klub, erről pedig az olasz Coriello dello Sportnak nyilatkozott a klub elnöke, Aurelio De Laurentis. A klubelnök a stadion állapota miatt szeretné, hogy máshol rendezzék meg a meccseket, és ez a város Bari lehet, itt játszhatja tehát hazai találkozóit a sorozatban a Napoli. De Laurentis szerint a csapat megítélésén is ront az, hogy nincs megfelelő állapotban a klub stadionja, amelyet nem felújítani fognak, hanem felhúznak helyette egy teljesen újat. Az elnök azt is elmondta, hogy a szurkolóknak saját zsebből fizet buszokat, hogyha Bariban rendezik meg a Napoli BL-meccseit, azt akkor is láthassák a drukkerek. Az új Napoli stadion építési idejére vonatkozóan be is nyújtotta De Laurentis a kérelmet az UEFA felé, hogy a szövetség engedélyezze áttenni a Napoli hazai BL-meccseit Bari városába.